O, Romeo, Romeo! Wherefore art thou, Romeo?

Hejsan svejsan! Nu sitter jag i skolan i biblioteket och vantar pa att spanskalektionen ska ta slut. Har lunch efter, men det hjalper ju knappt mig eftersom jag inte har atit frukost, inte har med mig nagon lunch eller har nagra pengar. Kanske lyckas skrapa ihop till fyra dollar av alla smapengar jag har. Maste sen under dansen som ar efter sista lektionen dra nanstans och kopa pengar till mobilen. Jag kommer do om inte grejerna till min dator kommer fram snart.


Scarlett Johansson och Natalie Portman som Mary och Anne Boleyn i The Other Boleyn Girl

saminaminaehehwakawakaeheh

Blir helt galen pa att inte ha en dator! Jaja. Var i skolan idag och borjade med ett nytt projekt pa draman, monologer. Jag har valt en monolog ur Ingmar Bergmans "Persona", som jag ska framfora infor klassen om ett tag. Pa fredag ar det Halloween i skolan, da alla klar ut sig for skoldagen, och pa kvallen ar det Halloweenfest for ungdomar i en kyrka som jag och mina kompisar ska ga pa. Pa sondag ska vi ga trick or treat och sen antagligen ga hem till nagon och kolla pa film eller nagot.

Nu ska jag duscha och sen memorisera min monolog och gora spanskalaxa. Godnatt!

zombie

Kom precis hem fran inspelningen av zombiefilmen :D  Det var awesome! Den holl pa till kanske klockan sex, och da gick jag, Chelsea, Jay, Adam och Janelle till Starbucks. Akte sen till Value Village, som ar typ en jattestor affar som saljer allt mojligt jattebilligt, och kopte en pirathatt till min Halloweenkostym. Berattar om inspelningen imorgon och lagger in bilder, maste stanga av nu!

kann ingen sorg for mig, Goteborg

Anonym (mamma?): Jag klickade inte pa rutan med flit har jag ju sagt!! Sa dum ar jag inte.

Grejen med att jag inte bloggar ar att jag inte kan, eftersom att jag inte har nagon dator. Sa jag maste lana deras dator, men den far jag bara anvanda till klockan atta pa kvallen, da ungarna gar och lagger sig. Jag hinner liksom inte.

Idag spelade jag i alla fall upp min pjas infor ett fullpackat rum med elever och larare. Det var skitkul! Langtar till nasta projekt vi ska gora pa draman. Hade prov pa juridiken ocksa, tror att det gick helt okej faktiskt. Gott.

Imorgon ska jag jobba och pa fredag ar det inspelning av en zombiefilm pa skolan, dar jag ska fa spela zombie och bli sminkad av en riktig makeup-artist! WIIII! Fattar ni hur kul det kommer bli eller? Jag dor vad kul det ska bli att spela zombie.

Godnatt!

Jag pa Halloween;


bang bang

Jag far totaldamp! Min dator funkar inte. Den har blivit invaderad av 32 virus........................... AWESOME! Jag har massa bilder och dokument och grejer som ar tre ar gamla, som jag har sparat for att jag vill ha kvar dem. Buaaaa, den maste overleva. Annars aker jag och skjuter den som har uppfunnit dem dar 32 virusen.

bang bang

Jag far totaldamp! Min dator funkar inte. Den har blivit invaderad av 32 virus........................... AWESOME! Jag har massa bilder och dokument och grejer som ar tre ar gamla, som jag har sparat for att jag vill ha kvar dem. Buaaaa, den maste overleva. Annars aker jag och skjuter den som har uppfunnit dem dar 32 virusen.

Linus Fremin

Under de senaste dagarna har jag skaffat en ny bästis. Han heter Spotify, och är bäst i hela världen. Tycker synd om alla icke-skandinavier som inte ens vet att han existerar. Men, som de säger - det man inte vet lider man inte av. Fast det tror jag inte på. Innan teven kom satt säkert alla och rulla tummarna och fnös irriterat till varandra och sa var femte minut "när kommer den där jävla teven?". Hello, captain Obvious.

Sitter och lyssnar på min "världens bästa låtar"-spellista om och om igen. Den består utav tre låtar, de tre låtar som hittills är de enda som har kvalificerat sig som en världens-bästa-låt-låt. Dessa tre låtar är Band Aid - Do they know it's Christmas?, The Ark - It takes a fool to remain sane och Kent - Vals för satan (din vän pessimisten). De låtarna passar bra. På något konstigt vis. Samtidigt läser jag varenda ord som någonsin skrivits i en blogg som jag upptäckte idag. Kan vara något av det bästa jag någonsin läst. Geniet som skriver heter tydligen Linus Fremin.

Herregud, vilken käftsmäll jag fick efter att ha läst två eller tre inlägg. Såg hans bild och tänkte att han var en förvuxen, bitter WoW-unge som har lagt labbarna på en ordbok. Det stämde ju inte direkt, kan jag ju påstå. Läs bara. Linus Fremins blogg är min officiella bibel, från och med nu. Precis som Joakim Bergs texter.

Sverige, Sverige, älskade vän. En tiger som skäms. Jag vet hur det känns när allvaret har blivit ett skämt, när tystnaden skräms. Vad är det som hänt? Välkommen, välkommen hit, vem du än är, var du än är. Duka din veranda till fest för en långväga gäst. I landet lagom är bäst. Vi skålar för en midsommar till. Färsk potatis och sill, som om tiden stått still. Välkommen, välkommen hit, vem du än är, var du än är. Regnet slåt mot rutorna nu, men natten är ljus i ett land utan ljud. Och glasen glittrar tyst på vårt bord, lika tomma som ord. Visst är kärleken stor? Välkommen, välkommen hit, vem du än är, var du än är.

På tal om genier.. här är några av mina favoritgenier;


Joakim Berg, sångare, frontfigur och låtskrivare i Kent


Linus Fremin


Astrid Lindgren


J.K. Rowling


Johnny Depp


it takes a fool to remain sane

Whatever happened to the funky race? A generation lost in pace. Wasn't life supposed to be more than this? In this kiss, I'll change your bore for my bliss. Let go of my hand and it will slip out in the sand if you don't give me the chance to break down the walls of attitude. I ask nothing of you, not even your gratitide. And if you think I'm corny then it will not make me sorry, it's your right to laugh at me. And in turn, it's my opportunity to feel brave. Because ridicule is no shame, oh, it's just a way to eclipse hate. It's just a way to put my back straight. Oh, it's just a way to remain sane. Every morning I would see her getting off the bus. The picture never drogs, it's like a multicoloured snapshot. Stuck in my brain it kept me sane for a couple of years as it drenched my fears of becoming like the others who become unhappy mothers and fathers of unhappy kids. And why is that? 'Cause they've forgotten how to play, or maybe they're afraid to feel ashamed, to seem strange, to seem insane, to gain weight, to seem gay. I tell you this; that it takes a fool to remain sane in this world all covered up in shame. So take it to the stage in a multicoloured jacket, take it jackpot, crackpot, strutting like a peacock. Nail Varnish, Arkansas, shimmy-shammy feather boa. Crackpot haircut, dye your hair in glowing red and blue. Do, do, do what you wanna do. Don't think twice, do what you have to do. Do, do, do, do, let your heart decide what you have to do, that's all there is to find. 'Cause it takes a fool to remain sane in this world all covered up in shame, oh, it takes a fool to remain sane.


Freakin' genius, den där Ola Salo

Boy George

Haha. Så GÖTT! Sitter och lyssnar på Culture Club och Cyndi Lauper och världens bästa låt Band Aid Do they know it's Christmas? och får nostalgitripp. Känns som att jag är i Sverige och det är julafton om tretton dagar och jag sitter uppe sent för att lyssna på Musikhjälpen med Kitty Jutbring och det luktar hårspray.


R E B E C KKKKKKKKKK (<----ett k) A..

.. så stavar man mitt namn. Satt ni vet. *hint* morfar *hint*.

Men Carole då, så kan du väl inte säga. Öl och drinkar? Vad är det för nåt................................ :)

.............................

dumdumdumduuuuuuum *Beethoven*

Det var förresten lyxsäten! För förti spänn! Förti riksdaler! Förstår du storheten i det här? Lyxsäten. För förti kulor. Galenskap, det är vad det är. Galenskap!! *hytter med näven som man kan föreställa sig att Broder Tuck skulle göra*

Vem är anonym i detta fallet förresten? Det brukar vara mamma, eller det är det jag antar i alla fall, men mamma skulle la inte skriva om sig i själv i andra person, och dessutom inte skriva att hon själv har humor.. elleeeeeer? Tycker du att du är rolig, morsan? Lite sne verklighetsuppfattning där, va? Det skulle kunna vara Carole också, för mänskan har skrivit en sån där Carole-smiley (:-)). Är det du som lurar bakom "Anonym", Carole? Det är nästan som Cluedo det här. Att varje gång det är nån anonym som har skrivit, klura ut vem av alla 9 miljoner svensktalande som har skrivit det. Fast det förstås, mänskan måste ju inte ha vart svensktalande. Det finns ju Google Translate nu för tin. Who are you? Quién eres? Hvem er du? Qui vous êtes? Wie ju is? кто ты? Hver ert þú? Kuka olet (hahahhahahhahhahhahhhha)? Cé tú féin? Wer bist du?

Nå vil vi se snart hvis mennisken er svensk, engelsk, spansk, norsk/dansk, fransk, nederlandsk/sydafrikan, russisk, islandsk, finsk, irsk (irländsk) eller tysk. Personligen håper jeg på enten islansk, irsk eller russisk. Hvorfor skriver jeg på svensk-norsk? Hahahahahahahahahahahaha. Jag dör. Och varför är den här texten blå-bakrundad?!


Det har vart rätt mycket Beethoven idag har jag tänkt på. I en pjäs som de spelade upp på draman idag så nämnde dem Beethoven. Då tänkte jag på att om jag hade varit i den pjäsen, så hade jag uttalat det som vi svenskar uttalar det. Béthåven liksom. Och kanadensare ba "vö?", dem säger ju Bäjthåvenn, som nån himla smålänning eller nåt (hej morfar). Och så skrev min chef i sin status ba "Kulturchock! Rödvin och Beethoven". Och så nu, så skrev jag Beethoven här ovan. Och juste! Jag minns inte vad det var, men det var någon som sa att han inte kan lyssna på Beethoven för länge utan att bli deprimerad. Herregud. Jag kan spela Für Elise på piano också. Eller nej, det kan jag inte kom jag på nu, haha. Jag bara trodde att jag kunde det, för att Carole lärde mig hur man spelade de typ första fem tangenterna för hundra år sen. Ska lära mig det imorgon.

Så anywäjs. Imorgon ska jag uppträda Visa vid vindens ängar inför klassen, och Skye Boat Song inför läraren i sång, mrs Sluyter. Idag hade vi genrep för vår pjäs på draman också. Jag var tydligen grym, enligt resten av klassen, fast att jag kände att jag inte riktigt kunde hålla masken när alla i publiken garvade. Det förstör lite ibland, att ha en publik. Men utan publik, vad är poängen? Liksom. Kan lika gärna prata med mig själv liksom. Typ. Liksom. .....................Elleeeeeeeeeeeeeeeeeeer?

Var i alla fall och jobbade på svenska skolan nyss. Ungarna var lika gulliga (läs; gnälliga) som vanligt, och gubben i vuxenskolan var lika konstig som vanligt. Jag satt och hjälpte honom och en som är typ tjugo år som heter Allan, och Allan berättade om när han var i Göteborg en gång, och gick på Liseberg. Då började gubben, för trettisjunde gången sen jag började jobba där, förklara varför Göteborg heter Göteborg. Även om det nu var den femte (sant) gången på de tre gånger jag har jobbat där som jag har hört det, så vet jag fortfarande inte för gubben kan ju inte prata ordentligt. På engelska, alltså. Förståeligt att inte han inte kan prata ordenligt på svenska. Någonting med gother, men jag trodde att det bara var dem som lyssnar på typ Marilyn Manson, inte några himla folkgrupper på gud-vet-vad-talet? Aja. Så började han snacka om Jean Baptiste Bernadotte, och sa att han regerade i Sverige på sextonhundratalet. Då sa jag att nej, det var på 1800-talet. Då sa gubben "nej, vad pratar du om, det var 1600-talet, vet du ingenting?". Då sa jag "jag vet att han kröntes 1818". Jag höll på att säga att jag faktiskt är släkt med Jean Baptiste Bernadotte, bara för att mejka en point (faktiskt sant ju, men aa). Då vart gubben förbannad, men jag skärde av han och sa "ANYWAYS, Allan, what did you do today?", haha. Hohoho. Hoppas han slutar snart.

Imorgon efter skolan ska jag hänga med Jenny hem till henne och vara där till klockan halv åtta, då vi ska till kyrkan på youth group. Ingenting religiöst, det är bara en massa mänskor i min ålder som "hänger" (morfar, det betyder umgås. Eller på ditt språk, umgåejs). Det är jag, Jenny, Jesse (det är en kille, bara satt alla vet. De flesta tror att det är typ smeknamn för Jessica. Ne. Det uttalas Djessi. *Host* morfar *host*.), Lisa, Ariana, Amanda, Maddie och Sheldon som ska dit imorgon. Grrrrrreat! (Vi pratade om corn flakes idag.)

Nu ska jag sova som en stock(holmare)!

Har förresten spanskaprov (prueba de espanol) (eller är det de? Eller en? Eller Espanol-prueba? Har ni tänkt på att ord med bindestreck emellan bara finns i svenska? Kuhl) imorn.............. WOHOOOOO MVG HERE I COOOME eller inte. Men ska låna en bok på spanska av mr Kent imorn och lära mig spanska flytande på riktigt nu, satt jag kan börja på franska snart.

Bilder kommer imorn. Jag måste faktiskt borsta tänderna nu. Fast har ingen tandkräm. Måste komma ihåg att säga det till Maria. Får sno ungarnas. Buenas noches!

Trettonde oktober 2010

Hahahahahahaha. Det sas en grej på juridiken idag som beskriver min spanskalärare så klockrent. Jag satt och jobbade med mina kompisar Suekuen och Jason. Så berättade Suekuen, som går i min spanskagrupp och min sånggrupp, att han skolkade från spanskan idag och att han behöver en ursäkt till mr Kent imorgon.

Suekuen: I didn't go to Spanish class today.
Jag: Yeah I know, mr Kent was asking for you. I made the mistake to tell him that I saw you in vocal tech, so he knows you were skipping, hehe.
Suekuen: Ah shit, I'm gonna need an excuse for him tomorrow then. What should I tell him?
Jason: Tell him you met this pregnant woman on the way to Spanish class and she was in labor, so you had to take her to the hospital.
Suekuen: He's gonna want a note from the woman.

Varje gång man kommer sent (dvs inte sitter ner på sin stol när klockan ringer, att vara på väg att sätta sig ner gills inte) så måste man ha en lapp med sig från den personen som är anledningen till varför man var sen. Om det var en lärare som pratade med en efter att klockan ringde t.ex. Om det inte var en person som gjorde att man var sen, typ som att man bröt benet på vägen, så gills det inte. Har man ingen lapp så gills det inte heller. Jag garvar som en stock varje gång jag tänker på vad Jason och Suekuen sa.

Morfar; Det känns jättebra där uppe! Fast det säger ju i och för sig inte så mycket, eftersom att det bara känns som vanligt. Ska det kännas som en tom kontainer? Hej på dig lilla torsken, ha det så bra i hufvudstaden!


Jag hittade en inglasad viking på en stuga mitt i skogen. Egentligen på Skandinaviska centret.


c'mon, even E.T. got to phone home

Hola! Que tal? Gött. Jag sitter och pluggar spanska. Okej, okej, det är väl att ta i satt man skiter. Men jag pluggar i alla fall! Har skrivit frågor till den muntliga presentationen nu, resten är upp till hur mycket tur man har. Så funkar min spanskalärare, som den odugliga fårskalle han är. Baserar allt på tur, och inte på kunskap.

Idag har jag inte gjort något annat än att gå i skolan och plugga spanska. Kul. Not. Imorgon är det i alla fall dans efter skolan, wihoooo! Sen blir det hem plugga antar jag. Om det inte är något i skolan så har jag ändå massa historia att catcha up på, big time. Juridik också, rätt mycket jag inte hänger med på. Måste de formulera sig så himla komplicerat? Det är en seriös fråga, asså. Är det någon sorts lag på att de måste skriva allting på så komplicerad och formell engelska som möjligt? Det är liksom inte värt det när man måste spendera ytterligare trettio timmar per dag på att sitta och slå upp alla möjliga konstiga ord som t.ex. flaggstångsknoppspolerartrasa eller pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis (det är ett ord) (har något med lungor och göra) (och vulkaner ser det ut som, står ju volcano).

Bilder från Thanksgiving kommer imorgon! Nu ska jag läsa Kalle Anka och sova. Måste fixa tvätten först. Gödnatt!


Kalle Anka-läsande i Smauland för typ tusen år sen

little girls from Sweden dream of silver screen quotation

http://www.asienguiden.se/thailand/bangkok/mbk/ .................... tror jag kommer trivas i Thailandet asså. 40 spänn för att gå på bio. Eeeeeeeeeeeeeeehhhhhhh...................................... :DDDDDDD  Två månader och elva dagar kvar!!!!!!

HEJ MORFAR. Nu morfar, så ska jag guida dig genom hur man kommenterar här. Jag tror nämligen inte att du läser bloggen förrän jag ser det med egna ögon, så du måste kommentera för att bevisa det. Först så går du in på Beckie's Garage, vilket jag antar att du redan vet hur man gör (om du inte har ringt typ akut-dator-hjälp varje gång dvs). Sen under varje inlägg så står det "Kommentarer (3)". Det betyder att det finns tre kommentarer på det inlägget. Då trycker du på "Kommentarer (3)". K? Hänger du med än så länge? Då poppar de där tre kommentarerna upp, som ur luften! Magiskt va? Okej, så då skrollar du ner (dvs, du klickar på den långa gråa saken längst till höger på datorskärmen och drar den nedåt), och så ser du ett vitt fält som man kan skriva i. Då skriver du morfar i rutan som det står "Namn" brevid. Och sen så skriver du kommentaren i fältet. K? Gött, då kanske jag kan få en mer kommentator än mamma som spammar minst tre stycken på varje inlägg! (Jag antar att det är mamma som har spammat tre stycken på varje inlägg, för mänskan skriver inte vad den heter så det står bara Anonym. Men vem annars skulle skriva "säg hej till morfar!"?)

Och nej, min morfar är inte så retarded som jag får han att framstå som. Det är nog snarare jag som är så retarded som jag får mig att framstå som. Morfar, retarded betyder efterbliven.

Elfte oktober 2010

Godmorron, godmoooorron! Vaknade upp med världens rivsår på låret. Jag haltar, så allvarliga är dem. Tror jag måste amputera, men jag måste göra det själv för jag kan inte hitta telefonen att ringa ambulans (Maria och ungarna är downstairs men vadåra, jag har kanske tappat rösten också så kan inte ropa på dem), och den enda kniven jag har är en sked. Undrar vad jag har gjort i sömnen.

Idag är det thanksgiving och vi ska som sagt hem till Emanuels päron och käka kalle-kalle-kallekon. Gööööööööööööttttttttt! Göttast av allt är att det inte är nån skola idag.

Kommentarsvar:

Mamma; Nej, jag ska inte ta bort någonting. Nej, jag kan inte ringa nån och fråga om pappret för att jag har inte någons nummer i min spanskagrupp.


Jag hittade en dalahäst på en parkering. Han sa att han hette Rackarn, som Ronja Rövardotters häst.

Vancouver - världens bästa stad?

Jag hade i uppgift i journalistik att skriva en artikel om Vancouver. Här har ni mästerverket!

Vancouver – världens bästa stad?


Som icke-kanadensare tänker man oftast på Vancouver som ett ställe som ser ut som ett vykort, vilken årstid det än är. Med hav med späckhuggare och jättebläckfiskar och bergen som alltid tornar upp sig i norr så verkar staden vara ur en saga. Har man däremot levt i Vancouver så vet man att även i sagoland är inte allt guld och gröna skogar.

Vancouver är enligt de flesta ett av världens vackraste ställen. Med bergen, skogarna, övärlden och havet med späckhuggare, sälar och jättebläckfiskar så är den miljövänliga staden svår att slå. Det Vancouver som stad kanske är mest känd för, är naturen. Med bergen och havet som omgivning, och med det vilda livet precis utanför dörren gör den kanadensiska naturen sig ofta påmind. Det är mer ofta än sällan som björnar stöts på. Skunkstank känner man i luften mest hela tiden, faktum är att i skrivande stund så känner jag skunkstank som tränger sig in genom fönstret. Soporna finner man ofta spridda över gatan efter att en tvättbjörn har känt sig som hemma. I skolorna får barnen veta vad de ska göra om de stöter på en björn, och naturkatastrofer som jordbävningar får man också förbereda sig för. 
– Nackdelen med Vancouver är helt klart vädret. Det regnar hela tiden, och när det snöar så snöar det antingen så lite att det knappt märks, eller så mycket att man inte kan gå utanför dörren. På sommaren är det också så varmt att man inte klarar av att vara utomhus. Jag skulle beskriva Vancouver som kallt och regnigt, säger Josh.

På fritiden jobbar Glenn Stewart Hall som musiker. Josh Smith jobbar som domare i fotbollsmatcher. Madison Swain och Lisa Trulson har inga jobb. De är alla fyra 17 år, bor i Port Moody och går sista året i Port Moody Secondary School.

Vill ni flytta till en annan provins eller till ett annat land, eller bo kvar i Vancouver?
– Jag tror att jag vill fortsätta bo här i Vancouver. Om jag får ett jobb någon annanstans eller ska gå på universitet någon annanstans så flyttar jag dit. Det spelar verkligen ingen roll för mig, jag bor var som helst där det finns jobb, säger Josh.
– Jag har bott i Vancouver hela mitt liv, och har inga planer på att flytta härifrån heller, säger Glenn. Jag som har rest rätt mycket har en ganska bra koll på hur det är i övriga Kanada, och än så länge är Vancouver helt klart bäst.

Sveriges prägel på hockey-Kanada
I Vancouver finns det något för varenda individ. Det är en given plats för den sportgalne, i och med att det om vintern finns skidbackar på vartenda berg runt omkring en. Sporten är det som ligger varmast om hjärtat till de kanadensiska invånarna. Även om staden har ett stort utbud av olika sporter såsom amerikansk fotboll, fotboll, och baseball så är det utan tvekan hockeyn som är i fokus. Det märker man speciellt som svensk i Vancouver, i och med bröderna Henrik och Daniel Sedin.
– Svenskar är bra på hockey. Ni får oss kanadensare att se dåliga ut när det kommer till vintersporter, säger Glenn.

Vancouver – en stad för den miljömedvetna
En sak som skiljer Vancouver från Stockholm är hur folket bor geografiskt sätt. I Stockholm så är de lägenheter mitt i staden de dyraste, och ju längre ut man kommer, desto billigare blir det. I downtown Vancouver, så har man byggt både dyrare skyskrapor och billiga höghus lite huller om buller, just för att blanda folket. Med stadskärnans cirka 610 000 invånare, så är antalet bilar också förvånansvärt litet. Istället fokuserar man på gång-och kollektivtrafik, och just därför finns det många offentliga ytor i Vancouver. Gatorna är bilfria och gångvänliga, tack vare att invånarna är, jämfört med andra storstäder, miljövänliga.
– Det bästa med Vancouver enligt mig är stadslivet. Eftersom att det är så mycket folk här, så är det alltid något nytt på gång. Nackdelen med Vancouver är trafiken. Som turist så måste man åka med SkyTrain och bussarna också, bara för att se hur dåligt det är. Man fattar ingenting. Jag har rest runt i Kanada väldigt mycket, de enda ställena jag inte har varit i är Nunvuit och Newfoundland, och jag har märkt att Vancouver är väldigt rent i jämförelse, säger Glenn, och Josh håller med om att det bästa med Vancouver är stadslivet. – Det är inte som en liten byhåla, men det är inte som typ Hongkong heller, där folk bor på varandra, lägger han till.

Vad vet ni om Europa?
– Ni har intressanta priser i Europa. När Glenn var i Frankrike så kommer jag ihåg att jag läste på Facebook att han sett ett par skor som kostade 675 euros. De pratar mycket med varandra i Europa. Allt jag vet om Sverige har jag fått från IKEA, och att ni äter mycket köttbullar, säger Madison.
– Min syn på Europa var lite sne på grund utav filmer. Men sen så åkte jag till Frankrike i somras, och såg att det inte är så himla olikt Vancouver. Fast franska män har väldigt små badkläder, säger Glenn. Allt jag vet om Europa är i princip det jag vet om Sverige efter att jag läste Millenniumböckerna av Stieg Larsson.

Vad måste man som turist göra i Vancouver?
– Man måste gå runt i downtown, se Gas Town och akvariet och så, säger Lisa. Åka upp till Whistler och Grouse Mountain borde man också göra.
– Och Stanley Park, flikar Josh in. Turister borde hålla sig borta från Hastings Street. Det är ett dåligt ställe. Om du vill gå dit, så tänker jag inte försöka stoppa dig, men ta med dig ett bra par springskor. Och en pistol. Jag tror att folk har en ganska sockrad syn på Vancouver. De tänker på hur det såg ut under OS. Innan OS började, så spenderade staden två miljoner dollar på att städa upp, och på att fixa rum till hemlösa så att staden skulle se bättre ut. De som inte kollade på OS tror kanske att vi bor i igloos och rider på isbjörnar till skolan.

Finns det många hemlösa?
– Ja, det gör det. De flesta indianer är hemlösa alkoholister. De bråkar alltid med regeringen om någonting. Just nu så vill de byta namn på Stanley Park till något som jag inte kan uttala, säger Josh.

 
Källor: Egen kunskap
Av: Rebecka Bohlin


Josh sa i intervjun, som ni kan se, att om man ska åka till Hastings Street, så ska man ta med sig ett bra par springskor och en pistol. Tänkte bara flika in att jag bor på Hastings Street.


Lisa Trulson's sjuttonde födelsedagskalas

Bilder snodda av Jenny, eftersom att mina har bestämt sig för att min dator tydligen inte var ett gott nog hem för dem.

Jag längst till vänster, Madison brevid, Amanda ovanför Madison, Jenny brevid Amanda, Alissa, Lisa, Ariana, Gaby, Deanna och Candace


Alissa och Jenny
Gaby och Deanna


Amanda


Ibland känner jag att jag bjuder på mig själv lite för mycket. Jag och Maddie.


Jag, Maddie, Alissa, Amanda, Lisa och Ariana


David, would you care for some tea?

Åkte hem till dem där svenskarna idag. Mamman Malin, pappan David, dottern Katrina och sonen Jens. Alla pratade svenska utom pappan. Det var lite awkward, eller mycket awkward ska jag säga. De var väldigt tysta. När de väl sa någonting så var det väldigt tyst, eller så behöver jag skaffa hörapparat efter att ha bott med massa italienare och en skrikig svensk. Kanske kommer sluta med att jag inte hör någonting om tre månader.

Dem visade mig runt i deras område, och jag och Katrina och David åkte ner till deras seglarskola som dem jobbar på och pratade segelbåtar i typ sjuttioelva timmar. Skojigt. Sen åkte vi hem till dem igen och drack te. Malin frågade David, "David, would you care for some tea?". Hihihi. Den repliken beskriver nog den familjen ganska klockrent. Katrina var helt okej, hon blev mer och mer pratig. I början trodde jag nästan att någon hade skärt tungan av henne eller något i den stilen.

Är så irriterad på mig själv, glömde pappret till en uppgift i spanska som ska lämnas in på tisdag i skolan. Vi har ingen skola imorgon, måndag, för att det är Thanksgiving (praise the lord!!!!!!!), så kommer behöva fejsa monstret på tisdag och säga att jag får göra den där dumma presentationen på onsdag istället. Är sur också för att jag inte kan hitta bilderna från Lisas kalas någonstans, fast att jag vet att jag hade dem både i bilder-mappen och i Canada-mappen. De är bara helt bortblåsta.


För blinda mänskor står det "Please visit hell in Vancouver at; 1785 Main Street, 4110 Oak Street, 1295 East 12th Avenue". Kanske ska göra en liten tripp dit, bara för att se vad man ger sig in på när man inte gör spanskauppgifterna i tid?

The Troop - The Prisoner in Lakewood

Bon matin mes chers amirs! Sitter och lyssnar på epic musik i form av Melody Club, Lena Behå och Shakira. Igår var det fredag hela dagen lång och jag var på inspelningen av The Troop. Kom dit efter att ha sprungit runt vilse någonstans i ett ställe kallat Maple Ridge med Joanna och Jenna ett tag vid elva. Fram till klockan tre satt jag, Joanna, Jenna, Alysha, Peter, Breanna, Cassy och Catey på våra stolar och gick på dass några gånger. Först då skulle vi vara med. Vi fick då gå ner till själva inspelningsrummet, där de hade satt upp en liten scen. Vi skulle vara publiken till en dansföreställning som en av huvudpersonerna hade satt upp i skolan. Vi skulle först stå och prata med varandra innan föreställningen börjar. När dansarna sen kommer upp på scen skulle vi skrika och klappa och bete oss som min syrra på en Justin Beaver-konsert typ. När dansarna sen börjar dansa, och vi ser att en av dansarna inte kan dansa och har sönder en stol som står på scen, så ska vi se förskräckta ut. Det visar sig nämligen att den dansaren egentligen är ett monster som kan "klä ut sig" till en mänska. Så då kommer de andra två huvudrollerna och svingar sig i en gardin typ och landar på monstret! Då ska vi först se förskräckta ut för att vi tror att han har dödat tjejen, men sen fattar vi att det är ett monster och börjar klappa och skrika igen. Typ. Första gången då vi skulle se förskräckta ut hade jag lite problem med att hålla masken. En kamera var nämligen upptryckt typ en decimeter från mitt ansikte. Hur nära den närbilden vart vet jag inte och är inte säker på att jag vill veta heller, men jag vet att det kanske, förmodligen, kommer vara med i programmet. Kul. (Ja, faktiskt, vadåra........)

Sen fick vi gå tillbaka och ha paus i sjuttioelva timmar, så under den livstiden sprang jag, Jenna, Joanna och Alysha fram och tillbaka till snackstältet typ två gånger i minuten, minst. Råkade paja några konstiga kakor, skulle bara ta en kaka, och trodde att de var hårda, för, liksom, kakor är oftast hårda, och de såg hårda ut. Men det var dem inte, så jag pajade allihopa för att jag vart så chockad när fingrarna bara sjönk in i kakan att jag flängde ut med handen över de andra också. Hoho. Sen fick vi i alla fall vara med igen. Vi skulle göra exakt samma saker, fast denna gång skulle en gubbe tränga sig igenom publiken fram till scenen också. Han trängde sig precis brevid mig, så det är mig han knuffar åt sidan, ohohoho. Kommer va med i det där programmet så mycket att jag kommer automatiskt bli inofficiell huvudroll.

Frågade när det kommer visas, hon sa om ungefär tre månader gissar hon i Canada. I andra länder ska jag kolla på hemsidan sa hon.

Nu ska jag sova sååå feeeett med mycket, fast nä för måste gå från huset imorn bitti klockan elva. Ska åka hem till dem där svenskarna. Bonne nuit!

Man fick inte ta med varken mobil eller kamera in på själva inspelningsplatsen, så de här bilderna kanske inte är sådär jätteintressanta..


Rummet vi statister fick hänga i


Joanna, Alysha, Jenna


Hittade Eyjafjallajökull utanför snackstältet


Joanna och Alysha i vårt nya hem, Villa Snackstältkulla


Peter, min KKK (Korta Korean-Kompis)


Epic bild på Jenna och Joanna

vi räknar dagar, räknar år. en skymt av sol, en doft av vår.

Holaaaaa primos! Got home pretty late from the set of The Troop, around like ten o'clock, have been talking for a loooong time with Maria and mom since then. I'm so tired right now I bet I'm gonna fall asleep on the keyboard. I'll tell you all about what happened today at the set tomorrow, I'm way too tired to be able to write right now, but it was sooo much fun. I could do this every day. Most people were complaining about how they wanna go home and how they hate all the waiting and how much their feet hurt. I just love it. I don't mind all the waiting (we came there at eleven in the morning, and weren't needed until three o'clock), it's all worth it and it's not like waiting is boring or anything with all these people around. Yeah, so like I said, I'll tell you everything tomorrow. I just need some sleep right now. I'll upload a whole bunch of pictures I took too, both from the Swedish Centre and some random stuff and from the set.

(The reason why I'm writing in English is because my mom wrote in a comment for me to write in English so that the Canadians will understand it, even though I know that they're translating it all in Google Translate, but we all know how unreliable that is eh.) (Notice how I wrote "eh"? I wasn't thinking about that. I'm turning into a Canadian person.)

Bonne nuit!


My friend Jenna at the set today


åttonde oktober 2010

Åh shit asså, tror jag smäller av! Jag är faktiskt uppe i tid! Förvisso typ en timme efter att klockan ringde första gången, men fortfarande i tid! Ahmagadd. Tror jag ska fira med en fiskäggmacka.

Mamma sa förresten att jag ska se exotisk ut på inspelningen så kanske jag får fler roller. Ska jag ha på mig hula-hulakjol och kokosnötter? Eller ska jag ha svensk folkdräkt på, eller massa stickade saker med älgar och gummor i folkdräkt på? Hmmmm........ Det blir en svår nöt att knäcka. De vill att vi ska ha på oss färgglada kläder, så jag tog det enda färgglada plagget jag hade, en grön långärmad sak. Ska försöka se så svensk ut som möjligt.

Heidoooooooooooo!

du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån sätter fart

Hejsan hoppsan! Måste somna fort som tusan, ska upp tidigt imorn och filma in The Troop! Iiiiiiihhhhh! Längtar massor. Det börjar klockan elva på inspelningsplatsen, ska ta bussen halv nio härifrån och blablabla. Kommer vara död/inte vakna alls förrän klockan tolv. Så måste somna dirr! Godnatt!


en midsommarnattsdröm

Jag känner mig mer och mer europeisk för varje dag som går. Idag har fler än en person (fler än två också) sagt att jag är väldigt lång och att jag är väldigt rak i ryggen i hela tiden. Man ba ööööööh? När jag sa att jag oftast ses som kort eller mittemellan eller "lagom" (hoho, var lite svårt att beskriva det ordet) i Sverige, definitivt inte lång, så gick det typ en chockvåg genom hela skolan då alla lektioner stannade upp, alla klockor stod stilla och alla glömde bort att andas. Och så bröt Madison tystnaden och sa, "WHAAAAAAAAT?!". För jämfört med alla andra här, så är jag typ tre meter lång. Och jag är ett hälsofreak också för att jag inte äter på McDonald's eller liknande minst en gång i veckan...................................................................... Amerikaner alltså. Canadensare tror att de är så himla olika amerikaner, men vad är skillnaden? Egentligen. De säger att amerikaner är så onyttiga, och de hör jag varje dag från en grovt överviktig kompis i skolan, som käkar pommes frites och chicken nuggets varje dag till lunch. Ohmygod, look at yourself, liksom. Det är ganska frustrerande för mig, för jag verkar vara den enda i mitt kompisgäng som vet vad nyttig egentligen betyder. Pommes frites är inte samma sak som potatis, chicken nuggets är inte samma sak som kyckling, ketchup är inte samma sak som tomater. De tror liksom att pommes frites, chicken nuggets och ketchup är tallrikcirkeln. Och jag dricker vatten varje dag till lunch! För att jag inte dricker läsk varje dag, så är alla typ "går hon på hårddiet eller?". Konstig är jag också för att jag påstår att gurka är inte nyttigt, det är bara vatten. "Of course it's healthy, there's no sugar in it!" sa en mänska till mig efter att Jenny hade sagt till Lisa att hon var så nyttig för att hon åt en bit gurka, och jag sa att gurka är inte nyttigt (det har blivit en grej typ att alla frågar mig om vad som är nyttigt). Det var svårt att förklara att bara för att det inte är socker i någonting, så betyder det inte att det är nyttigt. Det var svårt för dem att tro att något som inte är onyttigt, behöver inte vara nyttigt, som t.ex. gurka.

Idag har vi i alla fall firat Luca's nionde födelsedag. Emanuel's föräldrar och systerbarn kom över, och så Peter och Theresa och Anders, Connor och Lena. Det var.. högljutt. Chico fick lite wild-life experience också då han när han satt och kissa i en buske blev överfallen av två tvättbjörnar.

På lunchen tog jag och ligan vårt pickpack och drog på äventyr till något ställe där vi åt glass.

Nu måste jag somna fort som tusan för klockan är redan elva, jag som skulle släcka lampan halv elva hade jag bestämt, och jag har inte ens borstat tänderna!!!!!!!!!! God natt!


Jenny och Madison på glasstället

Jesse och Sheldon


Emanuel stirrar in i kameran, Marina (Emanuel's mamma) ger lilla Eva (Emanuel's systerdotter) tårta och Maria.. gör nåt annat

och jag var sjutton år, ville inte va den som blev kvar.

Hola amigos! Har precis duschat och sitter och väntar på att klockan ska bli om tjugo minuter så att jag kan ringa mamma. Lunchen idag var den roligaste lunchen hittills med matkrig och hela alltet. Clementiner, fiskkex, bönor och juicepaket flög över hela korridoren. Själv fann man ju en bit clementinskal i håret på bussen hem. Spelade in en video av galenskaperna, ska ba komma på hur man lägger upp den här också.

På draman skrattade jag satt jag till slut grät. Den roligaste tjejen i skolan, Courtney, och den roligaste killen i skolan, Benjamin, skulle spela upp deras pjäs. Jag dör alltid av garv av de två mänskorna, och när de ska göra en superseriös pjäs tillsammans med Ben's överdrivna rörelser som han gör automatiskt för att han dansar, och Courtney's överdrivna rörelser som hon gör automatiskt bara för att hon gör allt överdrivet. Jag sitter och garvar åt det nu, let's just say, och hur många timmar har det varit sen dess nu? Sex och en halv.

Förresten.. fick en smärre chock när jag gick in här i garaget förut. Att ha gått från att ha typ, let's say, hm, ungefär noll kommentarer per dag, till att helt plötsligt ha sju nya kommentarer på en dag?! (Att typ alla är från min mamma kan vi låtsas om att det inte är sant..............................)


Peter och Hannah övar på vår pjäs


Megan och Ariana garvar på sig


Jesse tar skydd bakom en stor spegel (undrar varför den är där anyways), Jackson står och ser allmänt retarded ut med tanke på att det är typ en stor krigszon rakt framför näsan på honom, och Jenny tror att hon är en hund

fjärde september 2010

Det är många saker som skiljer Canada från Sverige som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Men nu kom jag på en av de sakerna; det är tiden! Tiden går fortare här. Nu ska jag skriva dagbok och läsa, och beder därmed eder alla goder afton!


genomblöta Felizia och jag på Lady Gaga-konsert

nio till fem

Sitter och läser fina inlägg av Sandra Beijer och ska plugga lite historia. Idag var en helt vanlig dag. Åkte till skolan och satt i cafeterian med Jenny och Jesse innan vi började. Hade sång, sen var det spanska och efter det lunch med kaviarmacka. Har plötsligt blivit fina fröken Europa som har fiskägg på sina mackor. Jesse sa "are you actually telling me that you're having a fisheggsandwich?".

Juridiken var rolig med vikarie, blev bjuden till att gå trick-or-treating med min juridik-kompis Cassy på Halloween, och på draman repeterade vi våra pjäser. Åkte till Lougheed Mall efter skolan och köpte busskort och en klänning på allas våran H&M. Längtar till fredag, då det är inspelning av The Troop. På lördag eller söndag ska jag träffa några svenskar som mamma tog kontakt med när jag bodde hos Peter, och på måndag är det Thanksgiving!


utanför Luca och Anthonys rum


au beurre de cacao

Sådärja, nu tog jag äntligen tummen ur och duschade. Nu sitter jag och funderar på om jag skulle ta och ta tummen ur och klippa mina tånaglar för första gången sen jag lämnade Svea rike. De börjar bli i vägen.

Tare imorn. Nu ska jag skriva dagbok och läsa i min kära bok. Alla borde läsa The Other Boleyn Girl av Philippa Gregory. Jag vill börja läsa på The girl with the dragon tattoo också, men ska spara den till flyget hem till Stöckhölmen. Imorn blir det skola och förmodligen pjäs-framträdande på draman för hela slanten. Kul att man kan sina repliker.

Gotten nachten!Canada har ett alldeles eget SmålandIKEA här är svenskare än Sverige itselfSom sagt.. de kanske tillochmed skulle kunna slå Jimmie Åkesson i en vem-är-den-största-svennebananen-tävling

3 oktober 2010

I Sverige brukar man ha brandalarm i skolorna, och brandalarmsövning. I Canada har man jordbävningsalarm och jordbävningsalarmsövning. Det hade vi i onsdags. Det som kanske är liiiiite smidigare i Sverige är att de faktiskt har ett alarm som ljuder när det brinner. I alla fall i min skola så sätter istället vicerektorn på sin mikrofon och gör konstiga ljud, typ harklar sig och så. Det är alarmet. När han började harkla sig så dök allihopa under sina bänkar. Problemet med dessa bänkar, de som vi har i spanskaklassrummet i alla fall, är att de sitter ihop med stolarna, och det är ett väldigt litet utrymme mellan stolen och bänken (vilken mänska som helst som är något för överviktig skulle lätt fastna. Ärligt talat så är det en tjej i klassen som har lite problem med det där), så det var ingen som satte sig under bänken helt (vi la våra fötter under den). Jordan däremot skulle prompt in under den där bänken. Så där satt han fastkilad då vi andra efter att ha räknat ner från trettio gick ut på fotbollsplanen för att samlas. Oerhört smidigt.


Jag har ett klistermärke som numera sitter på baksidan av min mobil som bevis på att jag har minsann sprungit (läs; knallat) the Terry Fox run

Finn Ett FelSER NI?! Jag har faktiskt på mig nånting långärmat, stickat och varmt! Det brukar annars inte hända oftare än att det är två tisdagar i veckan. Men nu, som jag sa till Maria, "I stopped sweating and thought I'd seize the moment and wear one of the seventeen knitted cardigans I bought".

mannen i den vita hatten 16 år senare

En bänkrad i en rastlös sen april. Jag tittar över axeln och ser dig blinka till. Jag kan få dig när du vill. En vind blåser skräp längs korridoren en sista gång, och du och jag håller andan och håller händer i språnget. Det är inte så långt hem. Än fanns det tusentals tårar kvar, och de var dina att ge vem som helst, äntligen. De är de dyrbaraste smycken du har, så be aldrig om ursäkt igen. Äntligen passerar vi deras gränser. Minns du vår blodsed, våran lag. Vårt dumma korståg mot en lika korkad stad. Jag minns allt som naglarna mot glas, men du bara skrattar åt mig, förminskar allt till ett skämt. Men jag ser på din ängsliga hållning, din jagade blick att det känns att det är långt hem, snart finns det inga tårar kvar. De var våra att ge vem som helst, äntligen. De är de dyrbaraste smycken vi har, så be aldrig om ursäkt igen. Äntligen sätter du själv dina gränser. Den där pojken jag aldrig kände, som gick på gator jag aldrig såg, och tänkte tankar jag aldrig tänkte under ett tunt och flygigt hår. Och alla känslor slog och sprängde hela vardagen full med hål i en tid då inget hände, i en stad som alltid sov. Men älskling, vi var alla en gång små. Ja, vi var alla en gång små. Jag kastar stenar i mitt glashus, jag kastar pil i min kuvös, och så odlar jag min rädsla, ja, jag sår ständigt nya frön. Och i mitt växthus är jag säker, där växer avund klar och grön. Jag är livrädd för att leva, och jag är dödsrädd för att dö. Men älskling, vi var alla en gång små.


ruby stella

Go'morron landet Svea! Hur mås det? Igår läste jag äntligen ut den där jädra boken, så jag har äntligen fått börja på The Other Boleyn Girl. Tycker det är skojsigt att de heter likadant som jag. Boleyn = Bohlin, uttalas likadant. Inte i Sverige, men här. Idag är det söndag och det är så himla najs, jag ska bara läsa och plugga repliker och spela kort med ungarna idag. Och äta Marabou-choklad, mmmm... Marabou. Det där med att inte kunna äta på tre dagar sen igår höll visst inte, för nu är jag hungrig.

Hepp, nu funkade inte ladda-upp-bilder-mojängen igen.

wooowwww..

..som Matteo säger hela tiden. Jag har en ny favvokusin; Matteo är typ världens roligaste. Han är bara elva, men om jag inte skulle se honom (för han ser ut att va typ.. mindre än elva i alla fall), och bara skulle höra han prata och så, så skulle jag lätt tro att han var minst lika gammal som mig. Maria kallar han för en gammal själ.

Har suttit och spelat kortspel med ungarna hela dagen typ, förutom att jag och Maria åkte till H&M och IKEA. Tema svenskt, typ. Skulle fråga om jag kan jobba på IKEA, men det glömde jag. Får åka dit snart igen och fråga. Köpte i alla fall Marabou-choklad och Ballerinakakor. Alltså, jag kommer inte kunna äta på typ tre dagar. I det här huset äter man, det är så det funkar. Till lunch åt vi värsta middagen typ, med kyckling och ris och kycklingsallad och hela tjotaflänget, typ allt som går att göra med en kyckling. Sen fick vi brownies till efterrätt. Sen åkte vi till IKEA, och jag åt lite av min choklad och kändes som att jag skulle spy. Då var det pizza till middag, ohmygod. Höll på att dö. Men då skulle vi ha världens största kanelbullar från IKEA till efterrätt!!!!!!!!! Satt man inte svälter liksom. Nu har alla gått och lagt sig typ, Maria kollar på tv i sitt rum och jag läste precis ut den där jädrans Harry Potter-boken, hehehehe. Ska börja på The Other Boleyn Girl nu.

Jag kommer få ett nervsammabrott vilken sekund som helst känner jag. Det är så himla mycket att tänka på hela tiden, måste fixa det, måste säga det, måste komma ihåg att göra det, kom ihåg att äta, kom ihåg att fråga om det, hujedanemig.. Kommer sluta med att jag åker hem härifrån i december och tänker på planet, "OJ SHIT, GLÖMDE BORT ATT SKAFFA KOMPISAR MITT BLAND ALLA KOM-I-HÅG-LAPPAR." Grejen är att det är så mycket att göra hela tiden, att jag bara skiter i allt, så inget blir gjort. Jag har haft tusen grejer att göra, och det känns som att jag inte har gjort en enda. Det är nog sant också, för jag glömmer bort vad sjutton det är som jag måste göra, för att hjärnan blir överbelastad. Det är en sån där skjut-mig-snälla-situation.


Jättebra bild utanför huset mitt i natten. Jättebra. Superkamera jag har. Himlen var alltså knallorange när jag tog kortet. Hur i hela friden kan den possibly ha blivit blå på kortet? Bara undrar liksom.

The Troop

Jag ska vara statist i en tv show på Nickelodeon!!!! Ahahaha. Sjuuuuuukt najs. Showen heter The Troop och handlar om tre tonåringar som jagar och fångar och dödar och gud vet vad monster som dyker upp i deras stad. De som spelar huvudkaraktärerna heter Nicholas Purcell, som annars har varit med i Grey's Anatomy, Law & Order CI m.m., Gage Golightly som annars har varit med i bl.a. The Suite Life of Zack and Cody och Heartland, David Del Rio som annars har varit med i bl.a. Law & Order, och John Marshall Jones, som annars har varit med i bl.a. Malcolm in the Middle, Good Morning Vietnam, Dexter och Melrose Place.


The Troop

som i en gammal sång

oHoho, vet ni vad man ska göra när man måste plugga men inte vill? Läsa blondinbellas blogg. I don't know about you guys, men jag blir sjukt peppad av att läsa allt hennes obegripliga slödder om entreprenörsskap i Schweiz. Fast sen går det över fem minuter senare, men ändå. (Hahahahahahaaaha.)

Idag på draman skulle min grupp framföra våran pjäs. U.S.C.H. Det gick bra för mig som har pluggat på mina repliker, men de andra två i min grupp drar bara tillbaka allting. På juridiken hade vi vikarie som tydligen inte kunde något om juridik (han visste inte vad mens rea var, d'uuuh). Spanskan var samma visa som varje dag, mr Kent sitter där fram och är konstig och läser på spanska med sin konstiga, släpiga röst med en konstig brittisk dialekt, och då och då säger han något konstigt om Sverige och något konstigt om Ryssland. Jag undrar vad det är för fel på den varelsen. Konstig är han i alla fall. Och förstört bandet Kent lite grann för mig har han också. LAlalsljhs-lDAAÖLLAÖ

Nu sitter jag här och vill plugga juridik (på en fredagskväll klockan halv tio) (men tänker inte plugga juridik, det gör man inte en fredagskväll klockan halv tio) (ska ringa mamma istället) och lyssnar på Veronica Maggio. Ska ha filmkväll med ligan från skolan nån gång, kanske i helgen, förmodligen fredag nästa vecka. Vad har du gjort av dig, för dig, med dig själv? Situationen är så sjuk. Jag och los chicos åt middag hos deras farmor. När jag gick därifrån hem så var det en så sjukt najs temperatur i luften. Var varmt som i Grekland, fast friskt i luften, och ljust ute, inte som Sverige. Fast Sverige är bäst ändå.

Igår var det Terry Fox run i skolan. Alla i Canada springer på Terry Fox day, för att både hedra Terry Fox (som sprang från Canadas västkust till Canadas östkust med ett konstgjort ben och sjuk i cancer. Han dog precis i slutet), och för att samla in pengar till cancerforskning. Terry Fox var härifrån där jag bor, i Port Moody i Vancouver. Sjukt ballt assssssss! Jag gick. Vadå, ska jag vara den enda i hela skolan som springer eller medans alla andra går? "Kolla, där kommer den konstiga svensken som aldrig har druckit root beer förut igen...............".
 

Det går inte att ladda upp bilder. jpÖDLDSLDEMlkjs

Vi kör såhär istället.peäöfaljkfse

jpäfäepöads min spanskalärare är dum i huvet.

Och jag får inte tag på mamma.

Och det var så sinnessjukt varmt här idag.

Och min väska var alldeles för tung.

Och jag hade alldeles för mycket kläder på mig.

Och min spanskalärare är framför allt dum. i. huvet.RSS 2.0