svenske sanger

........................................................ Hej Rybak :))))))))))))))

Den här sången vill jag också sjunga i vocal tech. Ni måste lyssna på Håkan Hellströms version också. Fast jag vill göra Det gåtfulla folket också (nu la jag in Rybaks version för att jag råkar gilla Rybak och svenska på norska).

Det går en vind över vindens ängar, det fladdrar till i en tyllgardin. Och jag ska skriva en sommarvisa med sol och blomdoft i melodin. Jag ville sjunga om Katarina till träklangsflöjter och alcymbal. Men vindens toner blir sommarns sånger, jag bara lyssnar i björklövssal. Det går en vind över vindens ängar, det fladdrar till i en tyllgardin. Och jag ska skriva en sommarvisa med sol och blomdoft i melodin. Det går en flicka i aspelunden, jag har ett gulnat fotografi. Med åren blev hon en dröm, en saga, en ensam vandrares sympati. Jag ville skriva en liten visa där ögonblick blir till evighet, men ord blir stumma och toner döva, och visans tanke blir hemlighet. Det går en vind över vindens ängar, det fladdrar till i en tyllgardin. Och jag ska skriva en sommarvisa med sol och blomdoft i melodin. Det går en flicka i aspelunden, jag har ett gulnat fotografi. Med åren blev hon dröm, en saga, en ensam vandrares sympati. Jag ville sjunga om Katarina, till träklangsflöjter och alcymbal. Men ord blir stumma, och toner döva, och visans handling blir hemlighet.
Magnus & Brasse

Din satan, satan, du din satans, helvetes jävla skit!
Bonnlurk, läbbiga skurk, ynkliga parasit
Pottsork, snuskiga stork, din ruttna rot, din fulla kork
Avskum, spattig och krum, du är så jävla dum
Din usla gam, din slemmige torsk, förnicklade, pappskalle, skunk
Förbanne mig!
Lägg ägg, slibbiga drägg, skitstövel och bandit
Slashas, ditt vidriga as, piss och pest och senapsgas
Sopprot, helidiot, fan vad du bär dig åt
Din sabla bock, ditt feta arsel, våga dig aldrig mer hit!
Attans skitskrap! Hörrö din helvete helvete helvete helvete helveteeeeees, helvetes jävla skiiiiiiiit!

Romantisk visa. Ska jag ha en orkester som spelar på mitt bröllop.


Markusevangeliet

Morsan; Vaaa? Gessle? Aj don't get it :S

eieieiieieieieiieieieeieieieiie

Ni vet känslan efter att man har duschat? SÅ JÄKLA GÖTT, typ bästa känslan i världen. För att man äntligen har fått det gjort! Är ju så sjuuuuukt tråkigt att duscha, finns så mycket annat man måste göra liksom. Men man måste.

Fick förresten veta idag på vocal tech att vi ska sjunga en av de tre låtarna (Georgia on my mind, Isn't she lovely eller Skye Boat Song. Jag ska göra Skye Boat Song), plus en låt som man väljer själv. Då ska man ju ta en låt som man kan sjunga någorlunda bra. Vill ta en låt som är på svenska, för det vore roligt, plus att alla kineser i klassen sjunger på kinesiska. Så då kan jag komma och vara lite udda och sjunga på svenska. Men vilken låt ska man sjunga som är på svenska liksom? Nationalsången eller? Vore kanske inte så dumt. Får allvarligt ta och fundera på den. Men annars funderade jag först på Markus Krunegårds Jag är en vampyr, fast kom sen på att det skulle nog gå åt tjotaheiti för det funkar inte att sjunga en akustisk version av den låten.. Sen tänkte jag på nån Veronica Maggio. Typ Gammal sång eller 17 år. Måste ta och fundera på den också. Men sen kom jag på den perfekta; Kung av sand! Helt awesome ju, sitter som en smäck och allt sånt där. Men nu blev jag osäker. Ska jag ha nationalsången, Gammal sång, 17 år eller Kung av sand? Vad tycker ni? Seriöst nu, SKRIV, behöver nån annans hjälp. Om ni inte svarar så kör jag Svordomsvisan!

Idag på draman så stog jag och snackade med Maddie och Deanna innan lektionen började, och så hörde jag att Alicia gick runt och sjöng på The Rasmus' In The Shadows. Vart hur chockad som helst. Trodde verkligen inte att de ens existerade utanför Skandinavien, och det gör dem tydligen inte heller. Alicia är tydligen den enda som vet om dem. När jag berättade att varenda svensk som var äldre än två år 2003 kan den utantill så sa hon att hon ska flytta till Sverige.

Det är förresten hemskt att gå in på nationalsången på youtube. Vad är det för fel på mänskor som kommenterar? Borde helt seriöst skeppa dem till månen och låta dem vittra bort pga syrebrist.

mull was astern, rúm to the port, eigg on the starboard bow

Tjolahejtjolahatjolahoppsansa! Vet ni, igårkväll gick jag på toaletten för att jag behövde kissa. Vad tror ni att jag gör fem minuter senare efter att jag har gått ut från toaletten? Jo, jag sitter och kissar nästan på mig. Jag måste ha troskatarr (bältros på min syrras språk) eller nåt.

Björn Gustafsson imiterar norska maffian: "Vi skal stikke kniva i deg! Snakker du med meg da?! Vi skal fritere mor di!"

Hahahhahahahahha. Den är ju inte ny direkt, men ny är den i alla fall i garaget. Vet att de har blivit lite mycket friterande här i garaget på sista tin förresten. Jag ber om ursäkt för det, men jag kan inte hjälpa att Björn får inspiration från mig.

Jag har en oplockad kyckling med er. Ni kommenterar ju for helvede (<-- danska) aldrig! Vad lider ni av era solariumsillar? Här sitter jag och flashar mitt kisschema för vem som helst som kan läsa, och vad får jag i gengäld? Jo, kanske en mindre läsare i och med att vem förutom Molle (min stalker) vill läsa om mitt kisschema.. Men i alla fall! Let's get that kommentarfält GOING people.

Skickade nyss in en anmälan till skådespelaragenten Local Color förresten. Och så skickade jag in mitt CV till en snubbe som ska spela in en film och som söker skådespelare. Får se hur det blir med det, auditions är på fredag. Hittade också en annons som Cameron Crowe (som har regisserat filmer som Elizabethtown och Vanilla Sky med skådespelare som Tom Cruise, Orlando Bloom, Penelope Cruz, Cameron Diaz, Alec Baldwin, Kate Hudson, Jason Lee (My Name Is Earl-Earl), Michael Angarano (Kristen Stewart's kille), Zooey Deschanel (Yes Man), Anna Paquin (True Blood), Kirsten Dunst och Jessica Biel) har lagt upp där han söker skådespelare till hans nya film.......................................... JACKPOT!! Ska bara få rollen också. Först och främst kanske fokusera på att få ihop en ansökan. Här var det lite annorlunda, här behövde man inte bara skriva "hej jag heter Rebecka och har rödblont hår" i ett mail, utan här skulle man ladda ner ett manus från internet, fixa en liten scen i sitt hus och spela upp scenen i manuset. Det är ens ansökan. Problemet är att jag inte fattar etttttt piss, för manuset innehåller inte bara konversationer med karaktären jag vill söka som, utan med andra mänskor också. Ska jag låtsas att jag hör dem, eller ska jag läsa upp deras repliker (särskilt som att det är en hel scen utan mig i början), eller vad vill dem att jag ska göra? Det är inte det att det manuset är till för de som söker de rollerna, utan det här manuset är till för bara den rollen, så vad den scenen utan den karaktären har där att göra kan nån ju få ringa mr Crowe och fråga (och sen berätta för mig kanskeeventuelltomdemvill).

Nu ska jag sova, guid een

Här är förresten de tre låtarna vi ska sjunga nu i vocal tech;

Stevie Wonder's "Isn't She Lovely"Ray Charles' "Georgia on my mind"Och min favvis.... En gammal skotsk folkvisa vid namn The Skye Boat Song. Den spelas oftast utan sång med säckpipa, älskar säckpipa! Dem har tillochmed spelat den på Military Tattoo i Edinburgh! Här är det enda klippet från Military Tattoo, det suger men det är något i alla fall, ser och låter sjukt coolt ut trots kvalitén. Under är ett klipp med en inspelad version med bara en säckpipa, instrumental, och under den en version med nån tant vid namn Barbara Dickson som sjunger den. ÄLSKA SKOTTLAND!
åh, kom igen, Lena

(Innan ni läser detta så måste ni försäkra er om att ni har läst mitt förra inlägg. Så himla roligt att ni inte kan gå miste om det. Jag har garvat åt det i typ tre timmar nu.)

Göttig dag med ny sång på vocal tec (har fortfarande inte framträtt den gamla. Men vadfan, en 500 år gammal japansk folkvisa? Kom igen). Nog för att vi nu ska köra en skotsk folkvisa, men sånt gillar jag. Kollade upp den på youtube, massa säckpipa, framförs tydligen varje år på Military Tattoo också! Feeeedt. Ska tydligen köra Stevie Wonder's Isn't She Lovely och nån låt som heter Georgia on my mind av Ray Charles också. Skojigt. Den skotska sången heter förresten The Skye Boat Song.

Vad är poängen med shuffle på Spotify förresten? Jag sitter ju ändå bara och ödslar tid på att bläddrar tills den kommer till låten jag vill höra. Värdelös uppfinning.

Längtar tills på torsdag då jag ska jobba på svenska skolan igen, med vuxna också. Ska bli så sjukt kul att höra vuxna mänskor som inte har nån svensk bakgrund prata svenska.

Min Sverige-playlist på Spotify är bäst också. Bara massa låtar på svenska. Veronica Maggio, Hellström, Lena Behå (hohoho), Di Leva (hans låt Vi har bara varandra är ju klockren för sjutton. Kanske om man byter låt innan hans lite halvstörda skrik i slutet hinner ta sin början. Låter som en katt som blir friterad. Blir ju rädd förfan, man sitter där i sitt lugn och är så borta satt man knappt hör musiken och bara stirrar ut genom fönstret och ser ut som en mentalt störd person, och så helt plötsligt kommer den där friterade katten och skrämmer livet ur en, bokstavligt talat. Första gången jag hörde det trodde jag att en sån där läskig ruta med en halvdöd mänska har poppat upp på rutan för att skrämma koncentrerade mänskor, eller att Luca kommit in i mitt rum. Han har en tendens att låta som en friterad katt ibland), Gessle, Ingen vill veta vart du köpt din tröja osv. Så jäkla gött!!!!!!! (<--- jag har konverterat till skåning.)

SOMMARTIDER, HEJ HEJ, SOMMARTIDER, FOLKET!
Eller inte i Sverige kanske. Börjar bli lite småtrött på den här jädra värmen!!!!!!!! Kan ju inte använda mina tjugosjutusen koftor. Plus att det är smått irriterande att när man åker till skolan så fryser till och med jag arslet av mig, men så fort man kommer in genom entrén i skolan så svettas man ihjäl. Alltså på den millisekunden som man går genom dörren på. Jag driver verkligen inte, man kan hinna svettas så mycket att man går från att vara en fryst fiskpinne till att vara en friterad fiskpinne på en millisekund. Kan inte vara bra för något, måste ju bli en himla förvirring för uppvärmnings/nerkylningssystemet man har i kroppen. Ena millisekunden är på Alaska, och andra är man i Hawaii. Wtf liksom.

Ni kan ju ta och kolla på mina fina bilder jag tog idag medans jag borstar tänderna så ses vi imorn! Tjarå bloggen
Eftersom att min mor tydligen skiter i att läsa inlägg där det är en bild på något annat än det som kretsar kring mig, så för att inte riskera att någon annan gör misstaget att skita i mina geniala inlägg så lägger jag in denna bild istället för en på Lasse Kronér. Problemet är att jag inte har några intressanta bilder att lägga upp. Alla bilder jag tog på kalaset igår ser man ju inte något på, så jag tog en på måfå. Alla ser likadana ut anyways, alltid Jennys fejs som ser ut som det gör här ovan. Får helt enkelt vänta tills Madison och Jenny drar tummarna ur och lägger upp deras bilder på fisboken. Hittade i och för sig rätt intressanta tidningar i affären idag;


Ibland är man bra stolt över att va svennebanan. Här har vi, på omslagen kallade "the dynamic duo" brorsorna Henrik och Daniel Sedin. På inte bara en, utan två tidningar! Fantastiskt!Och vilka hittar vi en meter ifrån, om inte självaste Vickan-Kickan och Danne-Panne! Jag kan även kalla mig ägare till just den tidningen som figurerar i bilden (sorry, morsan. Hur ska jag kunna motstå något svenskt?!).Svenska fiskar (bara jag som skulle tro att det var sill?)Svenska bärCourtney och Joanna på draman

och bara för att det inte ska bli jämt antal bilder (sämsta bortförklaringen men det är lunch).................................Prinsessan Madeleine på mitt födelsedagskalas förra året!

hohohohoho

Visst att jag är husets största Gessle-fan, och inte håller med för fem öre, men det här är humor på hög (om inte högsta) nivå. Jag avlider. Hahahahhahahahahahahhahahahahhahahahhahhahhahahhahahhahah.

Det som göms i snö kommer upp i tö. Och om vi bortser från alla sommarturkar, mygg och allt svett så finns det värre saker. En av dom är Per Gessle, som tror sig vara någon jävla björn som tycker det är naturligt att gå i vinteride för att sedan komma ut på sommaren och skrämma slag på alla normala människor. Att han fortfarande kan leva på sin musik är för mig en ren och skär jävla mystifikation!

När det är sommar verkar det vara någon slags vetenskaplig regel att lyssna på samma gamla akustiska föroreningar med tjejiga "chalalala"-refränger. Svenskar är helt enkelt så dumma i huvudet och väljer därför låtar med en föga lyrik och en mångfald nynningar, för att dom är så förbannat jävla korkade att dom inte kan sjunga med till någonting annat. Men vet ni vad som är det största mysteriet med Gessle? Att han är 48 år gammal och sjunger som en tjej. "Chalala nananana" HÅLL KÄFTEN.

Ser ut som en idiot gör han också. 48 år gammal, blonderar håret och solar solarium. Det är sånna som han som gör så att jag hoppas på att cancerforskingen stannar i utveckling så den där jävla solariumssillen dör någon jävla gång. Jag skiter fullständigt i cancer, aids, engla, källsortering och allmänt hyfs - så länge den där himla gitarrplinkande fåntratten får fortsätta sjunga.Hahahahahahhaha! Har jag någonsin läst nåt så roligt? Jag tvivlar på't. Stackars Gessle.

 <---- Solariumsill

det har gått sönder ungefär en porslinsaffär

Tjolahopp! Precis hemkommen från en jätterolig kväll hos Lisa. Vi började på M'n'Ed's och åt pizza, sen åkte vi hem till Lisa. Hon öppnade presenter, vi åt cupcakes, och sen kollade vi på The Invisible. Den var faktiskt jättebra, den filmen. Sen fick jag skjuts hem av Lisa's pappa, så nu hade jag planerat att läsa ut Harry Potter-boken (alltså lol) innan jag somnar, men så kom jag på att det glömde jag i bilen. Så det vart det inget av. Funderar på att köpa en scrapbook och göra en Canada-scrapbook. Lär ju behöva börja nu isåfall. Ska kolla runt lite. Måste komma på hur man gör först. Och framkalla bilder. Vilket språk ska jag skriva på i den? Vad ska den heta? Lisa fick en scrapbook av Jenny idag. Älskar såna. Jag måste göra en. Vore grymt att ha.

Nu ska jag gå och lägga mig och skriva i min dagbok. Imorn är det blues monday, wohooo! (Vi slutar en timme tidigare. Vad jag nu ska med det till.) GödnachtenFråga inte varför bilden är störd, vetefan vad som hände med min kamera ikväll. Som tur var så var inte alla andra kameralösa. Mer bilder kommer imorn!

mamma vill att jag ska klippa kort..

.. det vill inte jag, men om jag skulle göra't så vet jag i alla fall vad jag skulle göra..tiotalet

Go'morron! Gick upp tidigare än någon nånsin kan föreställa sig (halv tio) och började städa mitt rum och sån't där. Idag är det nämligen visning i huset, så vi måste vara härifrån vid halv ett. Ikväll ska jag på födelsedagskalas hos Lisa, wiho! Vi ska träffas på ett pizzaplace och käka, sen dra hem till Lisa och kolla på film tydligen. Oj, juste! Har ju glömt köpa present. Ska ju köpa fiskgodis. Eller godisfisk. Godisar som ser ut som fiskar.hela livet var ett disco

Sitter här och lyssnar på min ljuva åttiotals-spellista på Spotify och försöker komma underfund med nånting som jag inte riktigt kan sätta fingret på vad det är. Känner för att åka till Skanstull och hoppa in i nittiotalsbilen och åka till än-så-länge-okänd-destination nånstans i Stockholmstrakten för att sälja kaffe till folk som för det mesta bara vill smälla till en. Men det kan ju bli lite krångligt, Skanstull är ju så långt bort.


Vancouver - världens bästa stad?

Wihooo, nu är jag äntligen klar med artikeln! Typ i alla fall, skickade in den till läraren och frågade om det är något jag borde ändra. Här är den;Vancouver – världens bästa stad?


 Vancouver, Kanada, är enligt de flesta ett av världens vackraste ställen. Med bergen, skogarna, övärlden och havet med späckhuggare, sälar och jättebläckfiskar så är den miljövänliga staden svår att slå. Det Vancouver som stad kanske är mest känd för, är naturen. Med bergen och havet som omgivning, och med det vilda livet precis utanför dörren gör den kanadensiska naturen sig ofta påmind. Det är mer ofta än sällan som björnar stöts på. Skunkstank känner man i luften mest hela tiden, faktum är att i skrivande stund så känner jag skunkstank som tränger sig in genom fönstret. Soporna finner man ofta spridda över gatan efter att en tvättbjörn har känt sig som hemma. I skolorna får barnen veta vad de ska göra om de stöter på en björn, och naturkatastrofer som jordbävningar får man också förbereda sig för. 
– Nackdelen med Vancouver är helt klart vädret. Det regnar hela tiden, och när det snöar så snöar det antingen så lite att det knappt märks, eller så mycket att man inte kan gå utanför dörren. På sommaren är det också så varmt att man inte klarar av att vara utomhus. Jag skulle beskriva Vancouver som kallt och regnigt, säger Josh.

På fritiden jobbar Glenn Stewart Hall som musiker. Josh Smith jobbar som domare i fotbollsmatcher. Madison Swain och Lisa Trulson har inga jobb. De är alla fyra 17 år, bor i Port Moody och går sista året i Port Moody Secondary School.


Vill ni flytta till en annan provins eller till ett annat land, eller bo kvar i Vancouver?

– Jag tror att jag vill fortsätta bo här i Vancouver. Om jag får ett jobb någon annanstans eller ska gå på universitet någon annanstans så flyttar jag dit. Det spelar verkligen ingen roll för mig, jag bor var som helst där det finns jobb, säger Josh.
– Jag har bott i Vancouver hela mitt liv, och har inga planer på att flytta härifrån heller. Jag som har rest rätt mycket har en ganska bra koll på hur det är i övriga Kanada, och än så länge är Vancouver helt klart bäst, säger Glenn.

Sveriges prägel på hockey-Kanada

I Vancouver finns det något för varenda individ. Det är en given plats för den sportgalne, i och med att det om vintern finns skidbackar på vartenda berg runt omkring en. Sporten är det som ligger varmast om hjärtat till de kanadensiska invånarna. Även om staden har ett stort utbud av olika sporter såsom amerikansk fotboll, fotboll, och baseball så är det utan tvekan hockeyn som är i fokus. Det märker man speciellt som svensk i Vancouver, i och med bröderna Henrik och Daniel Sedin.
– Svenskar är bra på hockey. Ni får oss kanadensare att se dåliga ut när det kommer till vintersporter, säger Glenn.


En stad för den miljömedvetna

En sak som skiljer Vancouver från Stockholm är hur folket bor geografiskt sätt. I Stockholm så är de lägenheter mitt i staden de dyraste, och ju längre ut man kommer, desto billigare blir det. I downtown Vancouver, så har man byggt både dyrare skyskrapor och billiga höghus lite huller om buller, just för att blanda folket. Med stadskärnans cirka 610 000 invånare, så är antalet bilar också förvånansvärt litet. Istället fokuserar man på gång-och kollektivtrafik, och just därför finns det många offentliga ytor i Vancouver. Gatorna är bilfria och gångvänliga, tack vare att invånarna är, jämfört med andra storstäder, miljövänliga.
– Det bästa med Vancouver enligt mig är stadslivet. Eftersom att det är så mycket folk här, så är det alltid något nytt på gång. Nackdelen med Vancouver är trafiken. Som turist så måste man åka med SkyTrain och bussarna också, bara för att se hur dåligt det är. Man fattar ingenting. Jag har rest runt i Kanada väldigt mycket, de enda ställena jag inte har varit i är Nunvuit och Newfoundland, och jag har märkt att Vancouver är väldigt rent i jämförelse, säger Glenn, och Josh håller med om att det bästa med Vancouver är stadslivet. – Det är inte som en liten byhåla, men det är inte som typ Hongkong heller, där folk bor på varandra, lägger han till.
 

Vad vet ni om Europa?

– Ni har intressanta priser i Europa. När Glenn var i Frankrike så kommer jag ihåg att jag läste på Facebook att han sett ett par skor som kostade 675 euros. De pratar mycket med varandra i Europa. Allt jag vet om Sverige har jag fått från IKEA, och att ni äter mycket köttbullar, säger Madison.
– Min syn på Europa var lite sne på grund utav filmer. Men sen så åkte jag till Frankrike i somras, och såg att det inte är så himla olikt Vancouver. Fast franska män har väldigt små badkläder, säger Glenn. Allt jag vet om Europa är i princip det jag vet om Sverige efter att jag läste Millenniumböckerna av Stieg Larsson.


Vad måste man som turist göra i Vancouver?

– Man måste gå runt i downtown, se Gas Town och akvariet och så, säger Lisa. Åka upp till Whistler och Grouse Mountain borde man också göra.
– Och Stanley Park, flikar Josh in. Turister borde hålla sig borta från Hastings Street. Det är ett dåligt ställe. Om du vill gå dit, så tänker jag inte försöka stoppa dig, men ta med dig ett bra par springskor. Och en pistol. Jag tror att folk har en ganska sockrad syn på Vancouver. De tänker på hur det såg ut under OS. Innan OS började, så spenderade staden två miljoner dollar på att städa upp, och på att fixa rum till hemlösa så att staden skulle se bättre ut. De som inte kollade på OS tror kanske att vi bor i igloos och rider på isbjörnar till skolan.


Finns det många hemlösa?

– Ja, det gör det. De flesta indianer är hemlösa alkoholister. De bråkar alltid med regeringen om någonting. Just nu så vill de byta namn på Stanley Park till något som jag inte kan uttala, säger Josh.


escribir

Sitter och försöker få ihop en artikel om Vancouver. Har än så länge skrivit två meningar. Det går bra det här! Måste börja snabba på lite, har massa skolarbete som ska göras. Deadlinen på artikeln är om fem dagar, och Legally Blonde-uppsatsen ska in någon gång nästa vecka, mr Krahn har inte satt exakt dag än. Ska försöka få det här gjort så fort som möjligt, så att jag kan sätta igång och läsa ut den där jädra Harry Potter-boken already, haha! Honestly.. Vill börja på en bok jag fick låna av Maria, The Other Boleyn Girl. Efter det så tycker hon att jag ska läsa en bok om kung Henry (hette han så?). Och så ska jag läsa de fyra återstående böckerna i Harry Potter-serien igen (för sjuttioelfte gången). Ska vänta med att läsa The girl with the dragon tattoo tills jag åker hem, så att jag kan ha den i handbagaget och läsa på planet. Då behöver jag inte försöka och misslyckas med att pula ner den i resväskan.

Nu ska jag skriva klart artikeln! Tjarrå


i landet lagom är bäst, vi skålar för en midsommar till

Hoho, listdax! Har på alltför kort tid plitat ner en lista över de 23 bästa låtar på svenska av svenska artister. Helt andfådd! Älskar att göra såna listor, men dem är ju omöjliga! Jaja, nu har jag gjort det, även om den säkert inte stämmer för fem öre. Valde bara bland de jag kunde komma på på rak arm. Ingen inbördes ordning. (Även fast Kent, GT och Håkan är snäppet bättre.)

Helen Sjöholm - Gabriellas sång
Kent - Mannen i den vita hatten (16 år senare)
Cornelius Vreeswijk - Balladen om Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind
Håkan Hellström - Nu kan du få mig så lätt
Gyllene Tider - Flickan i en Cole Porter-sång
Olle Adolphson - Det gåtfulla folket
Kent - Det finns inga ord
Tomas Di Leva - Vi har bara varandra
Gyllene Tider - När vi två blir en
Kent - Vals för satan (din vän pessimisten)
Markus Krunegård - Jag är en vampyr
Ted Gärdestad - Sol, vind och vatten
Kent - Sverige
Gyllene Tider - Sommartider
Per Gessle - Här kommer alla känslorna (på en och samma gång)
Veronica Maggio - Gammal sång
Håkan Hellström - Känn ingen sorg för mig Göteborg
Gyllene Tider - (Hon vill ha) Puls
Kent - Kärleken väntar
Nationalsången
Freestyle -
Fantasi
Gyllene Tider - Gå och fiska
Patrik Isaksson - Du får göra som du vill


jag är fattig bonddräng

för nu har jag köpt upp alla mina pengar. Typ. Åkte in till Metrotown, och köpte lite grejer. En kofta (hoho, typ tjugosjunde koftan jag köper på en månad. Hej mamma), en topp-eller-vad-man-ska-kalla-det, en bok (The girl with the dragon tattoo. Kostade bara 5 dollar, så det är okej. Problemet är bara hur den ska få plats i resväskan.), vatten. Ja typ. Jo, tofsar också! Så var det ja. Hittade en affär som hette Stockhömme också. Holla!En sån här rolig sak hittade jag och Matteo på the PNE.

hjärnan satt mig i en jumbo och jag landade på Kennedy's mark

Go'morron! Vaknade inte nu (tack och lov), utan tio i tolv.................. vilket kanske inte heller är så bra. Whatever, har studiedag idag, så jäkla skööööönt så jag tror jag får fnatt. Har massa att göra i skolan dock, ska skriva en uppsats om Legally Blonde till juridiken, läsa massa historia och svara på massa frågor om det, och skriva en artikel om Vancouver till journalistiken. Skjut mig.

Tänkte i alla fall dra till något shoppingcenter idag.. Antingen Brentwood mall som ligger närmast där jag bor, men den är tydligen väldigt liten. Annars är Metrotown som är närmast och absolut störst, den är heeeelt galen. Ska kolla hur man åker till dem två och se sen. shoobreMolle i nian

jalla hejdå

Asssåååååå vad gött med studiedag imorn asså! Nu tänkte jag faktiskt lägga mig och läsa ut Harry Potter-boken (inga kommentarer) och lyssna på Keeeent. Har suttit och nästan både kissat och snorat ner mig, hittade nämligen massa roliga videosar från Hemmestatiden. Har seriöst nog aldrig sett något roligare. Jag + Molle + Frida = oslagbara.Frida envisas alltid med att köra upp nåt i näsan

vals för satan (din vän pessimisten)

Lägg dig damm. Röda maj, värmen erövrar stan. Bland fanor, stöveltramp, hör jag din puls. Det är då jag önskar att jag kunde stanna tiden, tysta alla nätverk, stoppa trafiken. En stilla bön om lugn igen, att kunna ta besvikelsen. Blås din vind ur din tro på att tron i sig själv räcker till, att någon i sig själv kan vara nog. Och jag, jag står maktlös inför kärleken igen. Man blir ödmjuk inför kraften i rörelsen, om man tror på någonting som du gör. Att aldrig någonsin ge upp. Om jag hade lite kraft kvar att ge dig. Om jag hade lite hjärta att dela med mig. Om jag hade lite kärlek så var den till dig. Om jag hade lite kraft kvar att ge dig. Om jag hade lite hjärta att dela med mig. Om jag hade lite kärlek så var den till dig. Säg ditt namn, och din hand, den öppnas och sluts. Du lever din dröm, i ett band, du lever din dröm. Och det är då jag önskar att jag kunde hålla käften, tysta pessimisten, bara vara din vän. En stilla bön om lugn igen, att slippa ta besluten. Om jag hade lite kraft kvar att ge dig. Om jag hade lite hjärta att dela med mig. Om jag hade lite kärlek så var den till dig. Om jag hade lite kraft kvar att ge dig. Om jag hade lite hjärta att dela mig med. Om jag hade lite kärlek så var den till dig.


Edinburgh '09

brinn, hjärtat, brinn. vår fiende är rädd om sitt skinn.

Jahopp, då har man fått prata lite svenska då! Kom precis hem från att ha jobbat på Scandinavian Centre i svenska skolan för barn i åldern 6-8. Det var fyra barn; Björn, Oliver, Anna och Hallina. Björn och Oliver pratade i princip flytande, Anna blandade lite och Hallina kunde knappt någon svenska alls. Vi spelade spel och ritade och jobbade i deras böcker och läste Dagspöket (älskade den när jag var liten, hoho). På torsdagar är det jag ska jobba, och jag tänker också stanna kvar efter skolan för barnen, som slutar klockan kvart över sex, och jobba med svenska skolan för vuxna också som börjar klockan sju.

Idag hade jag ju det där dumma juridiksprovet också, ahahahahahhahahahah. Vilket skämt! Kunde svaret på de flesta frågorna, men kunde inte skriva fullföljigt, eller var det heter. Jag glömde den femte av de tre basgrejerna av Canadensisk lag. De jag kom ihåg var Family law, Contract law, Tort law, Property law, och så den sista som börjar på L kom jag inte på. Det är Labour. Fasiken! Däremot tror jag att jag kanske, kanske kanske, kan ha skramlat lite poäng på sista uppgiften, där man skulle skriva en liten uppsats om ADR; negotiation, mediation och arbitration, förklara skillnader och likheter, nackdelar och fördelar, samt sina egna åsikter.

På draman idag så gjorde vi en uppvärmningsövning som innebar att alla stog i en tajt ring. En av oss skulle stå i mitten, och gå fram till någon i cirkeln och säga "darling, if you love me, will you please, please smile?". Då ska den som får frågan inte le och säga "honey, you know I love you, but I just can't smile". Om man ler, så får man själv gå in i ringen. Det är alltså för att öva fokus och kontroll över sig själv. Något som jag har stora problem med. Jag kan inte sluta le! Herregud asså, måste öva på det där. Jag är ju helt körd, för nu vet alla att jag inte kan motstå det, och då är det jag som är offret hela tiden. Man ska ju dock självklart inte gå fram och bara säga repliken, utan man ska spela ut den. Det är hur man spelar den som räknas. Det kanske funkar första gången att bara säga repliken, men sen går ingen på det längre. Jag försökte med att hota, be, gråta, bli panikslagen, ja, allt. Det funkade till slut! Ahahaha. På Ben, som också har problem med det där. Det är jag, Ben och Peter som inte klarar av det, så det är vi som blir offren. Jag klarar av ganska bra att hålla mitt pokerface innan någon kommer fram till mig, men sen när Glenn till slut gick fram till mig och imiterade Yoda från Star Wars så var jag köööööörd asså.Glenn till vänster och Josh som ser ut som en tolvåring med en gubbes ansikte.

jag har inga ord för att vi andas, tänker, känner samma sak

Sjung sånger för mig på radion. Sjung för mig igen, du lät som regn. Sjung sånger för mig om varma gator. Sjung för mig igen, mitt hjärta tyst. Och i mitt land så får man inte va förmer. Det här är Sverige och vi gråter aldrig mer. Det finns inga ord för det på det här jävla språket. Jag har inga ord för att vi andas, tänker, känner samma sak. Sjung en sång utan ord om ljusa nätter. Sjung för mig igen, du lät som snöfall. Jag håller andan med dig för jag vet hur du känner. Sjung om dom gånger vi delade ett liv med en blick. Och i vårt land så får man inte va förmer. Det här är Sverige, snälla gråt när ingen ser. Det finns inga ord för det på det här jävla språket. Jag har inga ord för att vi andas, tänker, känner samma sak. Det är så många här som aldrig sagt nej, och som aldrig kommer få en chans. Så många här som aldrig såg mig. Och jag vet att jag haft tur som få, så många här som ville ha dig. Men vi kände samma sak, vi känner alltid samma sak.


jag håller andan med dig för jag vet hur du känner

Skepp ohoj! Sitter och försöker trycka in ett papper genom örat, har nämligen fått ett manus på draman som vi ska spela upp. Jag är i en grupp på sex personer. Det är jag, Tanner, Hayley, Peter, Hannah och Angie som ska spela vårat manus, och jag har såklart fått den karaktär med flest och längst repliker.................................................................................................. azum. Det här är en del av en av mina repliker "... and I, Amanda Whinthrope, owner and operator of the Amanda Whinthrope School of Manners and Social Graces for the Hopelessly Slobby, firmly believe that one can just as easily be taught to be a well-mannered, bon vivant as he or she can so easily degenerate into a socially unacceptable slob". Och vad i hela friden är bon vivant? Ska jag snacka franska också? Ohmygash.

Har juridiksprov imorn också. Kanske ska plugga lite? Liiiiiiiite? Inte?

Nämen, ansträngde mig ju faktiskt så mycket som att skriva ner vad vi ska plugga på inför provet på lektionen idag. Jag kan ju inte bara slänga bort det. Så det jag ska kunna tills imorgon, är följande;

R v. Dudley and Stevens (ett fall om kannibalism)
Legal terms
Basis of Canadian Law
Divisions of Canadian Law. For example, property, administrating, criminal, etc.
Early history of law, such as the Hammurabi, the Mosiac, etc.
History of the jury system
Elements of citation
Differences of criminal law
Concepts of negotiation, meditation and arbitration, the differences between the three and strengths and weaknesses.
Bill of Rights
Charter of Rights and Freedom
R v. Davies (ett fall om öl har jag för mig)
Steven Truscott
Notwithstanding plause

och jag vet att det var en sida till med saker-att-plugga-på, men den verkar ha hoppat ut ur mappen. Håhå, jaja.

Och vet ni! Jag satt tillochmed och skrev anteckningar under tiden som vi kollade på filmen, eftersom att vi ska skriva en uppsats om den filmen. (Filmen är förresten Legally Blonde, haha.) Jag skrev ner legal terms som dem använde såsom habeas corpus, mensrea, "I object!", malum in se och malum prohibitum. Eller, okej, det var allt jag skrev ner. Men ändå!

Och det här är förresten ett utdrag ur en text som jag skulle sammanfatta på juridiken;

The rights specified in subsection 2 are subject to any laws or practices of general application in force in a province other than those that discriminate among persons primarily on the basis of province of present or previous residence; and any laws providing for reasonable residency requirements as a qualification for the receipt of publicly provided social services.

.........................ehhhh......................................................................................................Jag och Madison i skolan idagAmandaJesseKommer-inte-ihåg-hans-namnOch så en liten bit av Tyler med Skägget

oh no she di'int!

nooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo! Jag skulle ju gifta mig med prinsen!


and if you want me to be real deep, i'll hook you up with some poetry

                                                             

Svarta
linjer, det är allt jag ser. Svarta linjer, som håller oss två kvar i vår bur. Svarta linjer, det är allt vi har. Svarta linjer, minns du hur det var den där vintern? Svarta linjer, vad du än gör, tänk dig alltid för. En askgrå horisont. Tänk dig för, tänk på vad du gör. Svarta linjer, allt har ett pris, tänk dig alltid för. Som spårljus över stan, kommer våren. Svarta linjer, måste tänka framåt, måste tänka stort. Jag hänger envist kvar, måste bli nånting, måste få nåt gjort. Svarta linjer, vi ljuger som små barn. Slår ifrån oss, svarta linjer. Vita linjer, i en tunnel ser jag ljus. Vita linjer, som ett spikrakt spår mot gud, om man tror på sånt. Vita linjer, dem leder ingenstans. Vita linjer. Vi har en mikroskopisk chans att bli gamla tillsammans.

 

 


du sover sött i rosenrött

Asså, va hände? Ena sekunden satt jag i köket och åt tårta med Maria och Michaela. Sen helt plötsligt, en sekund senare stog jag i duschen och hyperventilerade efter att ha sprungit en jäkla massa. Asså, va?
Och vet ni vad det värsta är? Att jag intervallsprang. Alltså, att man joggar lugnt i typ 15 sekunder, sen rushar man så fort man kan så länge man orkar utan att dra ner på hastigheten. Sen går man snabbt eller joggar långsamt tills hjärtrytmen är som vanlig igen, och då rushar man igen.

Asså........................................................................................... va? Jag känner inte mig själv.

Så nu sitter man här och mår som man förtjänar och ska börja plugga. Asså va? Springa och plugga på samma kväll? Det är ju typ som att blanda ärtsoppa med skogsbärsyoghurt = DET GÅR INTE. Men har man juridikprov på torsdag så har man, och fattar man ingenting så gör man inte det, och då måste man plugga! Problemet är bara det att själva verbet, att plugga, ligger inte i min natur. I alla fall inte att ens försöka fatta det canadensiska lagsystemet. Jag ska ge ett exempel imorn.

Sååååååååååååååååååååååå nu ska jag dricka vatten som fan, sen ska jag ringa mamma om tjuge minutas, och sen ska jag pluggaaaa i en timme i sträck (like yeah right) och sen gå och lägga mig (har vaknat tio minuter innan bussen går den senaste veckan så kanske dags att lägga sig i tid för en gångs skull tänkte jag) och LÄSA UT DEN JÄDRA HARRY POTTER JÄVELN. Femte gången jag ska läsa ut den boken nu. Har inte kommit ens en sida sen jag sist skrev att jag skulle läsa ut den.

Förresten, imorse när jag gick in i spanskaklassrummet så, när jag kom in genom dörren, så sa mr Kent "godmorgon!" på ren och skär svenska. Jag ba "................... va?", asså kan snubben svenska eller?! Och precis när jag skulle fråga vad han lider av så ringde klockan, och så började han med sitt gamla vanliga "Rebecka, where are you supposed to be when the bell rings? In your desk, not walking through the door, blablabla..".

Imorgon efter skolan hade jag tänkt att åka till Lougheed Mall, bara för att liksom. Och se om jag kan köpa fiskar till Lisa. Asså, godisfiskar, hon gillar allt som har med grodor och fiskar att göra, så jag kan köpa fiskgodis till henne i födelsedagspresent. Inte godis som fiskar äter alltså, utan godis-fisk.

See ya innan jag går och lägger mig I guess! Blev så lycklig nu när jag insåg att klockan bara är tio över nio, trodde den var tio och att jag skulle gå och lägga mig. Funderade på att plugga lite juridik, men eeeee...................... tare imorn.

Är det här jag, i law school?

Legally Blonde


i won't be walking on thin ice to get through the night

Kopierade denna lista av Linda-Marie!

1. Vad lyssnar du på just nu?
Kent - Kräm (Så nära får ingen gå)
2. Nämn en låt som gör dig ledsen.
Deadmau5 - Strobe, på ett konstigt sätt.
3. Vilken är världens mest störiga låt?
Leona Lewis - Bleeding love.
4. Favoritband/artist, of all time?
Okej. Svår fråga. Band; Gyllene Tider. Artist; Per Gessle.
5. Band/artist du nyligen upptäckt?
Åååhh massa. Kent för det första. Deadmau5, Håkan Hellström, Mando Diao, Hoffmaestro & Chraa osv.
6. Bästa kvinnliga röst?
Agnetha Fältskog, Lady Gaga.
7. Bästa manliga röst?
Per Gessle, Elton John.
8. Vilken musikstil lyssnar du mest på?
Ingen speciell musikstil, det jag gillar simply 'nuff. Per Gessle och allt vad det innebär, Mando Diao, Kent, Håkan Hellström, Hoffmaestro & Chraa, Snook, Eurythmics, Deadmau5, 4 Strings osv osv osv.
9. Vad lyssnar du på när du vill bli glad?
Gyllene Tider, Gyllene Tider, Gyllene Tider!
10. Vad lyssnar du på när du vill lugna ner dig?
Kent för det mesta. Har iof aldrig tänkt "oj, nu måste jag lyssna på musik satt jag lugnar ner mig". Per Gessle - Tycker om när du tar på mig också.
11. Senaste konserten?
Senaste konserten var Lady Gaga i Globen.
12. Vem eller vilka lyssnar du på mest just nu?
Enligt Spotify lyssnar jag mest på Gyllene Tider, The Cure, Katy Perry, Per Gessle och Kent. Har iof bara lyssnat på en halv The Cure låt så jag skulle inte riktigt lita på den där listan. Enda Katy Perry-låten jag gillar är Teenage Dream. Just nu lyssnar jag mest på Gyllene Tider och Kent.
13. Mest hatade bandet/artisten?
Hata kanske var lite att ta i satt man skiter, men jag är inte direkt ett stort fan av.. de flesta.
14. Låt som får dig att tänka?
De flesta Kent-låtar. Typ som Det finns inga ord.
15. Band du anser att resten av världen borde älska lika mycket som du..?
Gyllene Tider. Eller nej, för då skulle det ju inte vara unikt att gilla Per Gessle, haha.
16. Fräckaste musikvideon?
Roxette's Dangerous och How Do You Do!
17. Kan du spela någon instrument?
Alltså, det är ju inte som att jag är nåt geni på något av dem, men jag kan spela på piano, gitarr, bas, trummor och klarinett.
18. Har du någonsin deltagit i en moshpit?
Yep!
19. Är du medlem i ett band?
Nope.
20. Önskar du att du var musiker?
Det beror väl på vart man drar gränsen vid musiker. Om musiker innebär att man skriver egen musik, så är jag det.
21. Bästa tjejbandet?
Öhm.. Sahara Hotnights? Ingen aning döh.
22. Senaste låt du hörde på radio/cd etc.
Ööööhhhh, jag tror att det var den där I throw my hands up in the air sometimes-låten.
23. Vad tycker du om klassisk musik?
Jag älskar soundtracket till Pirates of the Caribbean!
24. Vad tycker du om countrymusik?
Inte min grej.
25. Vad tycker du om death metal?
Nope.
26. Senaste STORA bandet du såg live?
Skare va band, annars är det Lady Gaga, men skare va band så är det väl, ingen aning faktiskt. Har sett massa band på småkonserter som man betalar typ 20 spänn i entré. Om det ska vara ett riktigt band som man betalar flera hundra för en biljett så var det väl Gyllene Tider för sex år sen, haha.
27. Vilka låtar ger dig flashbacks?
Av Janet Jackson's Whoops Now får jag flashbacks från när jag var typ två år haha. Av Blümchen's Heut' Ist Mein Tag, Per Gessle's Födelsedag, Kent's Det finns inga ord, Toto's Africa, Deadmau5's Strobe, Joshua Radin's Closer, Adrian Lux's Teenage Crime, 4 Strings Take Me Away, Markus Krunegård's Jag är en vampyr, Kent's Svarta Linjer, La Roux's Bulletproof, La Roux's In For The Kill osv.
28. Lyssnar du på musik på främmande språk?
Nej, det har bara varit svenska och engelska so far. Och liiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiite spanska. Så lite att det knappt finns.
29. Om du var ett instrument, vad skulle du vara?
En gitarr! Lätt asso.
30. Lyssnar du på radio?
Bara i bilen.
31. Gillar du MTV?
Beror på.
32. Har du träffat någon känd musiker?
Många, men den mest kända jag har träffat ärrrrr.. vet ej. Ba för det kommer jag inte ihåg! De jag kommer ihåg att jag har träffat, och inte bara gått förbi utan pratat med, är Moneybrother, Julian Brandt, The Poodles-sångaren Jacob, Weeping Willows-Mats, ahahahha, så sjukt töntiga artister. Inte Julle då! Världens ballaste musiklärare.
33. Vilken låt beskriver dina känslor just nu?
Svordomsvisan. Hahahahahahhahahahhaha.
34. Låt(ar) som beskriver ditt liv?
Inte vet jag med låttexter och så, men jag vet vilka låtar som skulle vara med i soundtracket i filmen om mitt liv! Lätt asso. Gyllene Tider - Ljudet av ett annat hjärta, Roxette - Dangerous, Cyndi Lauper - Girls just wanna have fun, Katy Perry - Teenage Dream, Per Gessle - Spegelboll, Gyllene Tider - Det hjärta som brinner, Kent - Kräm (så nära får ingen gå), Kent - Det finns inga ord, Gyllene Tider - När vi två blir en, Kent - Svarta Linjer, Kent - Mannen i den vita hatten OCH SÅ VIDARE.
35. Kan du namnet på alla bandmedlemmar du lyssnar på just nu?
Nej, eller, haha, lyssnar på Paul Simon - You can call me Al. Hahaha. Paul Simon!
36. Vilken känd musiker skulle du gifta dig med om du fick chansen?
GESSLE!!!!!!!!!!!!!!
37. Favorit filmsoundtrack?
Pirates of the Caribbean! Lätt asso.
38. Vad lyssnar dina föräldrar på?
Sweet. Hehe. Eller nåt. Sweet och vad heter han? Brås Vårsten! (Bruce Springsteen.)
39. Vad lyssnar du på precis NU?
Roxette - Joyride, hehehehehehheheheheh.
40. Använder du bandtröjor?
Om jag ändå hade några! Har bara en för liten Red Hot Chili Peppers med en haschplanta på (haha), en urtvättad Beatles och en Michael Jackson.


Hur många gånger har jag skrivit denna gubbes namn i det här inlägget? Den som gissar rätt vinner en hel dags tripp till sin granne!

i'm gonna get dressed for success

Alltså.. på en dag så har jag haft sex stycken unika besökare. Samma dag har jag dock 53 sidvisningar. Vilket alltså betyder att det är någon av de här sex, har suttit och klickat sig in på min blogg minst 40 gånger på en dag.


WTF?!

kommentarsvar på de kommentatorer som inte har blogg!

Världens "bästa" Carole, på ditt svar på ska vi älska så ska vi älska till Buddy Holly;

2. Haha, och du tror inte att jag har fått Camp Rock så det räcker och blir över här?! Alla tre är helt galna i det.

4. Men du vet, Taylor Lautner, Jacob i Twilight! Sen så förstår jag inte riktigt, resten, vadå "tyvärr väljer jag INTE Gessle heller eftersom jag inte gillar honom alls", mejkar ju ingen sense alls.

8. Säg inte att Michael är den snyggaste i hela världen.

Världens "bästa" Carole, på ditt svar på svarta linjer, det är allt jag ser;

Hahaha! Men det är typ som att ibland så kan man gilla en låt, och så när man ser mänskan som sjunger den så förstör det allt. Typ som med Ayo Technology, jag gillade inte låten innan, men jag gillade den ännu mindre när jag såg att han som sjunger sig ut som Fredrik Reinfeldt.

Jahapp. That's it. Carole hela tiden, och så Linda-Marie som har egen blogg. VAD ÄR DETTA?! Jag går in på bloggen, ser att jag har sex nya kommentarer. Och fem utav de sex, är Carole som har tryckt på skicka-knappen tusen gånger. Snacka besvikelse.


svarta linjer, det är allt jag ser

Mina skivor (som sagt, jag älskar listor):

Per Gessle Mazarin
Gyllene Tider Finn 5 Fel!
Gyllene Tider Moderna Tider
Red Hot Chili Peppers By The Way
Red Hot Chili Peppers What Hits?!
Red Hot Chili Peppers Californication
Lady GaGa The Fame
Michael Jackson Dangerous
Michael Jackson Thriller
Michael Jackson Off The Wall
Michael Jackson Blood On The Dance Floor
Michael Jackson Bad
Michael Jackson Thriller 25
Michael Jackson Number Ones
Jackson 5 Can You Feel It
Motown 50
The Beatles Please, Please Me
Stevie Wonder Number Ones
Janet Jackson Velvet Rope
The Ark We Are The Ark
Christina Aguilera Back To Basics
Noice 17 Klassiker
Cyndi Lauper The Best Of
Ljuva 80-tal
Mötley Crüe
Classic
Mötley Crüe Theatre of Pain
Mötley Crüe Too Fast For Love

De jag är mest stolt över är de tre första. Så, vid 16, snart 17, års ålder, äger jag alltså 27 skivor.. Det är lite skillnad från en viss P. Gessle (vem är det?) som ägde över 100 stycken när han var tio. Men jag ska komma ikapp! Andra skivor jag vill ha är alla skivor signerade P. Gessle (dvs, Per himself, Gyllene Tider, Roxette, Per's Garage, Son of a Plumber och whatever han nu har hetat), Kent's Röd, alla Red Hot Chili Peppers, Mando Diao's Give Me Fire, Hoffmaestro & Chraa's The Storm, Lady GaGa's The Fame Monster, Eurythmics Sweet Dreams (Are Made Of This), Håkan Hellström's Det är så jag säger det, och alla Beatles' album. Och massa andra såklart, det är de här jag kan komma på nu på rak arm.

Kent är svinigt bra! Har ni tänkt på det? Innan jag jobbade med att sälja kaffe så visste jag inte riktigt vad jag skulle tycka om Kent. Jag älskade deras låt Dom Andra för några år sen, vilket jag gör fortfarande, men jag var riktigt besatt av den. Men sen så började jag jobba, och eftersom jag har en chef som gillar dem, så var det ju rätt mycket Kent som spelades i bilen. Nu älskar jag dem, även om jag inte har hört särskilt många låtar. Men det är kanske det som är najs, att man inte behöver lyssna på flera låtar för att försöka blanda ihop allt som är bra i en låt med det som är bra i en annan för att kunna övertyga sig själv om att det är bra, utan att man kan lyssna på bara ett par låtar, och de låtar är så bra att det inte behövs mer än så. De låtar jag pratar om är Kräm (Så nära får ingen gå), Det finns inga ord, Dom Andra, Mannen i den vita hatten och Svarta Linjer.

Nu tänkte jag sussa nanna, shoo bre


indiansommar

Kom precis hem från en "promenad" (snarare typ som en tävling i vem som kan gå snabbast utan att springa) med Maria. Vi gick typ 8900 varv runt spåret medans Anthony hade fotbollsträning.

Idag när jag gick i korridoren helt fridfullt så kom helt plötsligt Blake i min hemklass, som jag aldrig har pratat med förut, fram och gav mig mitt gocard. Jag ba, öh, vad gjorde du med mitt gocard? Men jag hann inte för då var han redan borta. (Gocardet använder man som bibliotekskort och typ till lite andra grejer.)

Och på spanskan så babblade mr Kent på som vanligt, och jag lyssnade inte som vanligt utan satt och hade typ blickkonversation med Hailey på andra sidan klassrummet. Så hörde jag helt plötsligt "...in Swedish, isn't that right, Rebecka?" jag ba "öh...?" och mr Kent ba "pilot inspector, that's pilotinstruktör in Swedish, right?". Jag ba "öhm, yes.." och en kille i klassen ba vände sig om och fråga "are you Russian?" och jag ba "öh, no?". Och sen var det det och mr Kent började babbla om något annat.

Lisa bjöd mig förresten till hennes födelsedagskalas på söndag. Najzzzzzz! Nu ska jag duscha, göra lite historia, skriva dagbok, läsa ut Harry Potter (det här är nu fjärde gången jag ska läsa ut den jädra boken), platta håret och tjugofem andra grejer. See you later alligator


ska vi älska så ska vi älska till Buddy Holly

Nä, fy Fabian för ena läsare! Vad är poängen med att gå in här, glutta runt, och bara dra? Det är ju typ som att bajsa utan att torka sig (det här är en sån sak mamma skulle ta bort utan att blinka om hon fick censurera det jag skriver). Ni måste ju för guds skull kommentera! What's the matter with you people?! Svara mig nu på dessa frågor;

1. Vilka är ni, de som inte heter mamma, brorsan, syrran, Carole eller Susanne?
2. Vad är eran favoritmusik?
3. Favoritnamn?
4. Vem väljer ni, Per Gessle eller Taylor Lautner?
5. Vilken tidsepok skulle ni helst vilja leva i?
6. Favoritställen på jorden?
7. Favoritbloggar?
8. Snyggaste killarna på jorden?
9. Röstade du på SD?
Ne skoja, men om ni by any chance gjorde det, så don't bother to kommentera igen, jag vill inte ha ditt flugbajs till åsikter här! 

Kom igen föffan, nu har jag tagit mig tiden att komma på och skriva ner dessa frågor, inte vill vi väl att det ska ha gått to waste? Eller? Vill vi det? Va? Nä, didn't think so. Om 17 mänskor går in på min blogg idag, så vill jag ha minst 17 svar! Svarar du inte så amputerar jag fingrarna på dig (undantag ifall du redan har amputerade fingrar, då behöver du inte skriva).

Om det gör saken lättare, så kan jag svara på frågorna också! (Mest för att det är kul att svara på såna här frågor.)

1. Jag är Rebecka. Hejhej.
2. Allt som är signerat Gessle, och så typ all musik som tillhör Bilen! (Dvs, typ Kent, Markus Krunegård, Adrian Lux, Deadmau5, Snook, 4 Strings osv.)
3. Astrid, Marion, Madicken, Aaron, Benjamin och Birk.
4. Lätt! Gessle, Gessle, Gessle. 
5. Jag skulle vilja leva under medeltiden en kort tid, typ några dagar. Älskar medeltiden! Men annars så skulle nittiotalet eller åttiotalet vara sjukt najs. Oh wait, I did live during the nineties!
6. Stockholm, Skåne, Gotland, Halland, Naxos (ö i Grekland), Edinburgh (Skottland), London, Vancouver.
7. Jag gillar Kenzas, Sanna Dalini's, Fian's osv.
8. Per Gessle (haha, skjut mig!), Johnny Depp, Gustaf Norén (gitarrist/sångare i Mando Diao), och Anthony Kiedis (sångare i Red Hot Chili Peppers).
9. Ne! (Eller.. ?)
you make me feel like i'm living a Teenage Dream

Tja bloggeeeeeen! Kom precis hem från en joggingtur, say whaaaaaaat. Det var varmt som fan, vad är grejen med att det är typ 35 grader i september?! Funkar inte alls med min naturliga kroppstemperatur som ligger på typ +99.

Nu ska jag i alla fall höppe in i duschen, plocka undan massa kläder som täcker varenda liten yta av min säng för tillfället. Och så ska jag börja med att pluggaaaaaa. Varför ska just jag gå i två skolor samtidigt? Jag är ju typ värsta supergirl som pallar det. Sen så ska jag läsa ut min Harry Potter också, och sen ikväll ska vi gå och fira Emanuels systers dotter Eva som fyller år. Sköjigt. Då får jag träffa lilla gullungen Kaleb också, världens gulligaste unge fo shoo! Jag kallar han Skorpan, för han ser precis ut som en mörkhårig Skorpan Lejonhjärta. Tjaråjuni, juli, augusti. vindarna är varma då.

Flicknamn;

Astrid
Madicken
Marion
Ronja
Freja
Sigrid
Britta
Stella
Maj
Stephanie
Elsa
Ingrid
Majken
Svea
Torunn
Ariel
Marjorie
Diana
Amelia
Lovis
Erin


Pojknamn;

Aaron
Benjamin
Birk
Jack
Joakim
Robin
John
Karl
Ian
Arvid
Tor
Wilhelm
Per
Harry
Loke
Ludvig
Erik
Ruben
Jonathan

Jag älskar att skriva namnlistor, det är nån sorts besatthet jag har haft hela livet typ. Har alltid haft ett, två eller tre favoritnamn, som jag byter typ en gång varannan vecka eller något sånt. Kommer ihåg när jag gick i ettan då Beda var mitt favoritnamn. På den tiden tyckte jag om svenska namn, men som var ovanliga. Typ Beda, Belinda och Kajsa. Sen gick jag över till amerikanska namn, som höll i tills för typ en månad sen. Till exempel; Abigail, Joh'Vonnie, Janet, Bridget, osv. De namnen tycker jag fortfarande är jättefina, men de är inte originella. Om det är något som originellt, så är det att heta Malin Larsson. Jag är så glad att jag i alla fall har skandinaviska mellannamn. Alma och Lise är inte direkt som att heta Chang i Kina, och Smith i Storbritannien. Rebecka Bohlin är inte det mest vanliga namn heller, här i Canada är det många som reagerar på stavningen av Rebecka. Men det är inte som att de frågar var jag är ifrån så fort de ser mitt namn. Jag vill att man ska se att jag kommer från Sverige. Nu kanske inte alla tänker att Alma och Lise är svenska, de är inte som Inga from Sweden, men de fattar ändå att man inte är nordamerikan som alla andra.

Nu tycker jag att fornnordiska, medeltida och skandinaviska namn som inte förekommer alls utanför Skandinavien är finast. Exempel på fornnordiskt namn från listan jag har ovan är Freja, Arvid och Loke. Exempel på medeltida är Marjorie, Marion och Amelia. Svenska namn som inte förekommer utanför Skandinavien är Astrid, Svea, Joakim, Tor och Per. Gud, vilka fula namn jag egentligen har i den här listan. Majken och Per (hoppas ingen som läser min blogg heter Majken eller Per. Somehow I doubt it)! Aldrig i mitt långa liv hade jag för en månad trott att de två namnen skulle ligga på min lista över favoritnamn. Hahahaha. Majken och Per. Bisarrt. Men sant.

De tre namnen som är skrivna med tjocka bokstäver är mina tre absoluta favoritnamn på flickor och pojkar. Astrid, Madicken och Marion på flickor. Aaron, Benjamin och Birk på pojkar. Astrid och Marion är två namn jag har hållit fast vid ett ganska långt tag nu. Madicken la jag till idag. Benjamin har alltid varit ett av mina favoritnamn, ända sen jag var liten. I början var det nog mest för att Benjamin har namnsdag på min födelsedag. Aaron har jag alltid tyckt är fint, men det blev en favorit för ett tag sen. Namnet Birk blev min absoluta favorit när jag läste Ronja Rövardotter för några månader sen. Därifrån har jag fått namnen Birk, Ronja och Lovis. Astrid Lindgren-namn är bra inspiration till skandinaviska namn. Det är också kungliga namn, så som Margareta, Gustaf och Hedvig.

Jag drar dock en gräns vid skandinaviska namn. Inget av dem innehåller Å, Ä eller Ö. Inte heller dubbelnamn som Bengt-Gösta (sorry om du läser min blogg, Bengt-Gösta). Gottfrid, Gunlög, Gorm eller Skrymft kommer nog inte heller komma på tal.

Jag älskar att ha släktnamn också. Släktnamn som jag har bestämt att jag ska ha är någon form utav Lise, efter min gammelmormor som heter Inge-Lise. Min mormor fick namnet Lis som mellannamn efter Lise, sen fick jag Lise, och min syster Elise. Måste bara komma på en ny form av det, eller börja om på Lis. Ingrid vill jag också ha som mellannamn, och det kan ju vara en form utav Inge. Sen vill jag också ha Birgit efter min mormor, Susanne efter min mamma, och Helene efter min syster. I och för sig så är alla de fyra namnen, (Lis, Birgit, Susanne och Helene) på min lista över favoritnamn för att jag tycker att de är fina. Men mest för att de är släktnamn. Och så på pojkar vill jag ha Torsten efter min morfar (kan det bli mer svenskt, förresten?) och Johnny efter min brorsa. Fast Johnny låter inte som ett mellannamn, men whatever. Jag tror att jag måste ha minst 27 ungar.

Förresten. Jag har fyra kusiner totalt. När jag var liten så var mina tre favoritnamn på pojkar Ludvig, Alexander och Theo. Jag får då två tvillingkusiner på min morbror Michael och moster Caroles sida. Vad döper de dem till? Jo, Ludvig och Alexander såklart. Sen så får jag en till kusin, på min morbror David och moster Susannes sida. Vad döper de han till? Theo. What are the odds?!

Vet ni vad min syrras ungar ska heta? Wåge och George. Hihihihi. Vilka är era favoritnamn? Jag älskar namn, (cp, jag vet), så snälla skriiiiiv! Seriöst.


oleeeeoleoleoleoleeee

Jag älskar Spotifyyyy ioioioioioioioiwaaaaahhheoeoeoeoeo

Bästa musiken ever-lista (jag älskar listor);

Per Gessle (bästa låt; Spegelboll, Tycker om när du tar på mig, Här kommer alla känslorna, Hey mr DJ osv.)
Gyllene Tider (bästa låt; Juni, juli, augusti, Ljudet av ett annat hjärta, Det är över nu, Det hjärta som brinner, Billy, Skicka ett vykort älskling, Puls, Leva livet, Tylö Sun, Tuff Tuff Tuff (som ett lokomotiv), Flickan i en Cole Porter-sång och så uppenbara som Sommartider, Flickorna på teve 2, Ska vi älska så ska vi älska till Buddy Holly, Kung av sand, Gå och fiska osv.)
Roxette (bästa låt; Dangerous, How Do You Do!, The Look, Listen to you heart, Joyride, Dressed for success, Call of the Wild)
Kent (bästa låt; Svarta Linjer, Det finns inga ord, Kräm)
Mando Diao (bästa låt; Gloria, You can't steal my love, Dance with somebody)
Red Hot Chili Peppers (bästa låt; Can't Stop, Under the Bridge, Otherside, Rollercoaster of Love, Fight like a brave, Knock Me Down, Soul To Squeeze, Show Me Your Soul, Taste the Pain)
Deadmau5 (bästa låt; Strobe)
Adrian Lux (bästa låt; Teenage Crime)
Katy Perry (bästa låt; Teenage Dream)
Michael Jackson (bästa låt; Earth Song, Dirty Diana, Smooth Criminal, 2 Bad, Baby be mine, Streetwalker)
Blondie (bästa låt; Heart of Glass)
Hoffmaestro & Chraa (bästa låt; Seize the day, So Do You)
Lady GaGa (bästa låt; Dance in the dark, Alejandro, Monster)
Eurythmics (bästa låt; Sweet Dreams)
ABBA (bästa låt; I'm a marionette, Voulez-vous, Lay all your love on me, Gimme! Gimme! Gimme! (A man after midnight)


do re mi fa sol la ti do

Ladies and Gentlemen, I, Beckie med kniven, give you..
The Do Re Mi Fa Sol La Ti Do-song

Do, a deer, a female deer
Re, a drop of golden sun
Mi, a name I call myself
Fa, a long long way to run
Sol, a needle pulling thread
La, a note to follow so
Ti, a drink with jam and bread
and that will bring us back to do, oh, oh, oh


How Do You Do

Bästa musikvideon ever! Tänkte skriva att jag får värsta nostalgikicken av den här videon, men sen kom jag på att jag var inte ens född då. Fast det var jag ju nästan, jag var -1 år. Vet ni vad det bästa med den här videon är? Gessles frilla! Sån skulle man ha.

Nu går det inte att lägga in den officiella musikvideon till How Do You Do! här, så jag lägger in låten bara, och en länk till den riktiga musikvideon. Ni måste kolla!

Riktiga musikvideon finns här


spela inte död som teves testbild

Jag ska anmäla mig hos en skådespelar/statist-agent här i Vancouver, och i anmälan jag ska skicka in så ska det finnas en bild på mig. Så jag tänkte att jag skulle ta en med webkameran, för då blir det liksom.. En bild. Helt enkelt.

Vilken röstar ni på? Har lite beslutsångest. Det står mellan dessa två;


lalala

Nu sitter jag i skolan pa vocal tec lektion :D

Moon River

Detta är alltså sången jag ska sjunga inför trettio personer plus en gammal tant till lärare på måndag! Moon River, här av Audrey Hepburn i Breakfast at Tiffany's.


my Huckleberry friend, moon river and me

Drunknat? Åh nej! Det är lika omöjligt för mig att sjunka som för en kamel att trä på en synål. Jag flyter på fläsket! - Pippi Långstrump


Willkommen als das garage!
Nu sitter jag här och väntar på att få veta om jag måste åka hem till Schweden om en månad, eller om jag får stanna längre.. Maria och Emanuel sitter nämligen i köket och diskuterar dinero och casas i köket med en gubbe och en gumma som vill köpa deras hus.

Vilket såklart sätter mig i en smått knepig situation. (<---Prussiluskanspråk)

Idag var jag änyväjs på svenska skolan i Scandinavian Centre! Jag ska komma dit på torsdag och jobba. Jag ska alltså vara fröken till tre handfulla händer med förskolebarn, och lära dem svenska. Sen så ska jag förhoppningsvis också jobba med att lära vuxna svenska också. Och jag ska vara med i Luciatåget i år!!!!!! Om jag fortfarande är här då.

På måndag ska jag göra något som skulle skrämma det mest skrämmande träsktroll av träsktroll iväg; jag ska sjunga inför 30 pers! Jag ska sjunga Moon River ur Breakfast at Tiffany's och Sakura, en japansk folkvisa, som jag absolut inte kan (såklart, vem kan 500 år gamla japanska folkvisor? Inte jag i alla fall, och säkert inte din gamla moster heller). Ser verkligen fram emot det här, hrrrm.. När det kommer till Moon River, så är det meningen att vi ska sjunga den så som läraren, Mrs Sluyter, har lärt oss. Men det kommer man ju inte ihåg. Så jag kör på Audrey Hepburn's version istället. Bra så.

Jag ska också under nästa vecka intervjua fyra personer från min skola. Jag har fått en uppgift i journalism från min skola i Sverige, att skriva en artikel om Vancouver. I artikeln ska det finnas minst en intervju med folk som bor i Vancouver. Så nu har jag fyra personer från min skola att intervjua; Lisa, Madison, Glenn och Josh. Ska bli kul faktiskt. Glenn sa att han inte ska ge mig någon felaktig information (eh), typ som att alla som bor i Vancouver är vampyrer och de rider på isbjörnar till skolan.. Bortsett från vampyrdelen så har han ju prickat in svenskarna på pricken!

Idag fick jag också veta att jag har spanskaprov imorgon, vilket resten av klassen vetat hela veckan. Bra där, Geslian (Geslian = internskämt) (om Nora läser min blogg) (annars vore det ju totally wasted)! Men det går säkert jättebra! Jag får säkert alla rätt och en guldstjärna i kanten, och så säger läraren, Mr Kent, säkert att "det här är du så bra på, Rebecka, att du behöver inte komma på mina lektioner längre! Du utklassar mig totalt! Du spelar i en annan liga!".

Åh, juste! Vet ni vad? Min spanskalärare tror att jag är proffs på bilar bara för att jag är svensk! Som ni vet så har min spanskalärare kläckt ur sig något om svenskar varje lektion sen jag började här. Idag så skulle Hailey, en tjej i klassen, säga "volver". Det hade hon liiiite problem med (hon är canadensare, dööhh, vilken nordamerikan som helst kan inte uttala ett annat språk än engelska), och sa istället "volvo". Då såg mr Kent sin chans, och hoppade på mig och sa "Volvo is a Swedish car, eh, Rebecka?". Jag ba "eh.. yes!". Sen så satt jag och tänkte på något matematiskt problem som jag alltid gör när jag dagdrömmer (jag satt och smyg-garvade åt Jordan som garvade åt något annat. Jag har bara problem med folk som garvar, för jag börjar alltid asgarva om folk garvar. Sjukt smittsamt = jag har typ världens sämsta immunförsvar) så helt plötsligt så hör jag mr Kent säga "SAAB is what, Rebecka?". Jag ba, till mig själv, "tänk, tänk, tänk" och slog mig i huvudet som en annan Nalle Puh. Och så kom jag på det! "A car?" sa jag lite osäkert. Mr Kent sa "that's from..?" Och jag höll på att säga Tyskland, sen Japan, och sen så kom jag på varför han hade frågat mig, och sa "Sweden, perhaps?". Vad tror han liksom, att jag kan varenda litet bilmärke som är från Sverige, och som dessutom inte ens är svenskt längre?

Han frågade mig också idag om jag har sett nån kändis. Mitt i lektionen, så ba "Rebecka, have you seen a famous person?". Då garvade jag, för det var så oväntat. Och så sa jag "I saw Danny once", ahahaha. Ni vet, Idol-Danny. Vet ju inte dem ett jota om. Så jag ändrade mig snabbt och sa "Eh, I mean, I met Zach Braff in London and got his autograph!" och dem ba "........ who?". Dem är tydligen lite oallmänbildade i det här landet (no shit, det blir lätt så när man är granne med dem där nere). Så då sa jag "I met the ABBA-people" för enkelhetens skull. Inte för att jag har gjort det, men då skulle jag i alla fall slippa säga någon weird svensk B-kändis som typ Johan Palm, för då skulle mr Kent sitta i en kvart och säga "what?" tjugohundra gånger för att han inte fattar vad jag säger. Det kanske inte var så gött att säga ABBA-folket dock, för då frågade han massa detaljer, haha. Vem var det, var det Benny, varför träffade du honom, träffar man dem ofta om man bor i Stockholm, ser alla ut som Agneta Fältskog i Sverige, bla bla bla.

Jaja. Nu ska jag kolla på Pippi Långstrump, för jag behöver inte göra nåååågonting alls ikväll! Fick inga läxor alls idag, första dagen på hundra miljoner år (=en vecka), behövde inte städa mitt rum för att det skulle vara visning nästa dag.. Visst att jag har prov imorn. Men, carpe diem! (Nu tänkte jag att jag skulle skriva "jag tar dagen som det kommer" på nåt katchigt språk som typ latin eller franska eller whatever, men så kom jag på att carpe diem betyder fånga dagen. Men då kom jag på att jag inte kan säga "jag tar dagen som den kommer" på latin eller franska, så jag låtsas som att carpe diem betyder "jag tar dagen som den kommer". K? Gott.)

Godnatt!

Tänkte här lägga in videon till Moon River, men det funkar inte just nu. Försöker om en stund igen, annars lägger jag upp imorgon! 

                                                                 
                                                                    Audrey Hepburn

PP31117Audrey-Hepburn-Posters.jpg Audrey Hepburn image by Chloe_Victoria_Blackman


utan snus i två dagar försmäktar vi på denna ö

Pippi, Annika och Tommy är skeppsbrutna.
Annika: Tänk om vi aldrig kan komma hem!
Pippi: Tja, vi får väl kasta ut en flaskpost.
Tommy: Flaskpost?
Pippi: Fy Fabian en sån sjörövare, vet inte vad flaskpost är!
Tommy: Vad ska jag skriva?
Pippi: Skriv såhär; "utan snus i två dagar, försmäktar vi på denna ö".
Tommy: Så kan jag väl inte skriva, det är ju inte sant! Inte kan jag skriva utan snus.
Pippi: Inte det? Har du nåt snus?
Tommy: Nää.
Pippi: Har Annika nåt snus?
Tommy: Nej, det förstås.
Pippi: Har jag nåt snus då?
Tommy: Nä, det kan hända, men vi använder ju inget snus.
Pippi: Det är ju det jag sagt hela tiden att du ska skriva; "utan snus i två dagar".
Tommy: Men om vi skriver så så tror ju folk att vi använder snus.
Pippi: Hörrö, Tommy, svara mig på en sak. Vilka mänskor är det som oftast är utan snus, dem som använder snus, eller dem som inte använder snus?
Tommy: Dem som inte använder snus förstås.
Pippi: Vad bråkar du för då? Skriv som jag säger. Utan snus i två dagar försmäktar vi på denna ö.

Inte konstigt att man blev som man blev, om man växer upp med Pippi Långstrump. Inger Nilsson måste ju ha vart världens ballaste unge!

Var i skolan idag. Såklart. Vaknade en halvtimma innan bussen gick. Hann! Kom till skolan, svettades ihjäl medans alla andra frös som afrikaner på Island. Alla trodde säkert att det är för att jag är van vid isbjörnsklimatet hemma i eskimå-Sverige.

Hade sång första lektionen. Övade på Moon River, lyssnade på Tommy Körberg (de andra i klassen tyckte inte att han var vacker), lyssnade på The Cure och lite kyrkmusik i en salig blandning. Sen hade jag spanska. Spanskalektionerna är alltid lite roliga, eftersom att min spanskalärare, mr Kent, brukar glömma att jag är svensk och prata massa jibberisch om Europa. Idag sa han t ex att vi bara använder 24-timmarsgrejen (kl 14.00 istället för klockan två pm) i formella sammanhang, typ som på radio och i nyheterna. Men då minsann, så sa jag åt han att vi använder det i vardagsspråket! En annan sak han har sagt, är att de flesta i Skandinavien är analfabeter. Eh. (Analfabeter är såna som inte kan läsa och skriva.)
Fick också höra av en tjej i min skola att hon bodde i Sydafrika tills hon var nio år, och där hade hon många svenska kompisar. Jag undrade varför det var så många svenskar i Sydafrika. Hon sa för att det språket dem pratar där (afrikaans) är så likt svenska. Eh.

Nu tänkte jag kolla på mitt kvällsliga Astrid Lindgren-avsnitt (hehe. Jag har det som tradition att kolla på ett avsnitt ur en Astrid Lindgren-film varje kväll. Nu rullar jag Pippi Långstrump på rymmen), och hoppa i lusasken och läsa Harry Potteeeer. Godnatt!

(Alltså, visst att min dator fungerar och allt nu så jag kan egentligen lägga upp bilder härifrån, men först måste jag rensa i Canadamappen, för just nu är det bara massa bilder på typ fötter och ljusfläckar och en och en annan näsa. Så länge kan vi stirra på Ronja och Birk, yeeehaaaw!)


kommer jag lagom till pluttifikationen?

"’Ja, tiden går och man börjar bli gammal’, sa Pippi. ’Fram på höstkanten fyller jag tio år, och då har man väl sett sina bästa dar.’"


Pippilotta Viktualia Rullgardina Krysmynta Efraimsdotter Långstrump

Hejsan hoppsan små fillidutter! Jag sitter uppe och kollar på Pippi Långstrump och Magic Brian (grym magiker) på youtube. Visade Pippi Långstrump i godisaffären för Matteo, Luca och Anthony idag. Matteo var den enda som visste vem Pippi var. Liksom.. va? Vem i hela världen vet inte Pippis hela namn utantill liksom? Speciellt om man har en svensk mamma? När Anthony såg hur Pippi ser ut så sa han "det är ju hon i Wendy's logga!" (Wendy's är en hamburgerkedja.)

Idag på dramalektionen blev vi uppdelade i grupper, och så skulle en i gruppen vara storyteller, och de andra skådespela på scenen vad storytellern läser upp, utan att prata. Alicia var storyteller, Jenna var huvudrollen och jag spelade Jenna's fru. Diamond var präst och Hailey och Courteney var "statister". Jag och Jenna skulle gå till kyrkan, och när prästen skulle kasta heligt vatten på oss (brukar man göra så i kyrkan?) så började Jenna skrika "IT'S BURNING, I CAN FEEL THE DEVIL WAKE UP INSIDE OF ME, IT'S BURNING". Jag skulle då svimma av förskräckelse och bli utburen av Hailey och Courteney, som spelade andra som var i kyrkan. Lite konstig story, men sen så är ju Alicia lite annorlunda också..

Nästa uppgift var att alla grupper (samma grupper som förut) fick en rekvisita att använda. Min grupp fick en tratt som de hade använt som Plåtmannen i Trollkarlen från Oz förra året. Men vi fick inte använda den som en tratt, utan använde den som en megafon istället. Vi spelade att Diamond var ledare på ett läger för barn, och resten av gruppen spelade barn som inte kunde hålla tyst när Diamond försökte få oss att samlas. Första saken Diamond skrek i megafonen till gruppen av barn var "this is not a democracy, it's a dictatorship!". Fortfarande inte jag som kom med idén.

Men alltså, seriöst, Astrid Lindgren skulle ju bli en bättre komiker än Annika Sörenstam höll jag på att säga, jag menar såklart Annika whats-her-name. Parlament-Annika. Annika Andersson!

Nu tänkte jag läsa Harry Potter (what else) och sooovaaa och drömma om flätor, fräknar och prickiga hästar. Godten nachten! (<---tyska i min värld)


that's what Hermione does. when in doubt, go to the library.

At that moment Mrs Weasley entered the bar, laden with shopping and followed by the twins, Fred and George, who were about to start their fifth year at Hogwarts, the newly elected Head Boy, Percy, and the Weasleys' youngest child and only girl, Ginny.
Ginny, who had always been very taken with Harry, seemed even more heartily embarrassed than usual when she saw him, perhaps because he had saved her life during their last term at Hogwarts. She went very red and muttered 'hello' without looking at him. Percy, however, held out his hand solemnly as though he and Harry had never met and said, 'Harry. How nice to see you.'
'Hello, Percy,' said Harry, trying not to laugh.
'I hope you're well?' said Percy pompously, shakig hands. It was rather like being introduced to the mayor.
'Very well, thanks--'
"Harry!" said Fred, elbowing Percy out of the way and bowing deeply. "Simply splendid to see you, old boy--"
"Marvelous," said George, pushing Fred aside and seizing Harry's hand in turn. "Absolutely spiffing."
Percy scowled.
"That's enough, now," said Mrs. Weasley.
"Mum!" said Fred as though he'd only just spotted her and seizing her hand too. "How really corking to see you--"


Tjosan brorsan!
Idag var det skola, kul som vanligt, jag alskar mina dramalektioner! Idag var jag tvungen att latsas som att det var jordbavning infor hela klassen (inte for att jag tvekade, men liksom, det har skulle vara sa realistiskt som mojligt. Och nar du har trettio elever som har upplevt en jordbavning, och en som inte har det, och du valjer att den som aldrig har upplevt det ska spela upp det sa realistiskt som mojligt.. how much sense does that make?). Anyways. Missade forsta bussen till skolan bara for att en gubbe lurade mig att knalla en gata upp och ner innan jag fann att busstationen var precis brevid mig, sa kom en halvtimme sent, but that's alright. Hangde med Candace och hennes polare pa lunchen. Spelade en kossa som drack pepsi och forvandlades till en isbjorn och sen till en hemlos med Josh, Jay, Ben, Talia och Hannah pa draman. Kom hem, gjorde laxor, spelade Mario Kart med los chicos och here I am.. All ready for att lasa massa 'Arri Pottah och somna! Godnatt!

Ni far overleva med massa najs bilder istallet for Vancouverbilder tills min datas internet funkar, k?


i throw my hands up in the air sometimes

Hejsan hoppsan i lingonskogen! Har precis kommit hem fran en jaktig dag (vi har bara handlat mat typ men jobbigt, d'uuuhh). Hamtade ocksa Luca fran ett party och ar sa matt att jag knappt kan rora mig, och nu star Maria och lagar middag. Ska satta mig dar nere och kolla pa Jonas Brothers med killarna, alskar Disney Channel, haha! Nu ska jag fa varm oboy av Maria ocksa. Ojojoj.


Prince Poppycock

Hola amigos! Nu ar jag (antligen) hemma hos Maria igen och ska stanna har tills pa sondag eller mandag. Sa himla najs att komma hit igen. Sa, nu ar vi tillbaka till icke-existensen av de svenska bokstaverna!

Har by the way annu inte poppat upp en ny Harry Potter i meine kopf.

Imorse var typ den hemskaste morgonen so far i Canada. Vaknade tio minuter innan bussen skulle ga, och hinner pa nat mirakulost vis till busstationen i tid. Men sa hade bussen varit for tidig, sa det var bara att borja knalla till Newport dar jag byter buss till en annan. Jag hade dock inget ilagg i min sko, vilket jag maste ha nar jag ska ga langt (det ar valdigt langt), plus att vagen dit lutade hela tiden sa efter nan minut kunde jag inte ga langre. Haltade mig fram i ungefar en halvtimma, med tva vaskor som vagde kanske tretton ton var (packning till Maria). Sa kom jag dit, hoppade pa bussen, kommer till skolan och far veta att jag inte behovde komma dit forran om tre timmar. Visade sig namligen att de tva forsta lektionerna var installda for att alla eleverna skulle lyssna pa nat snack om graduation, men eftersom att jag inte kommer att ga ut harifran sa var det ju totalt onodigt. Galet najs assa.

Men da var det ju gott att veta att man har tva asroliga lektioner kvar, namligen juridik och drama! Alskar alla mina amnen, spanska inte sa mycket an men vi har ju inte borjat eftersom att de tva spanskalektioner vi har haft hittills har blivit installda pga graduation-snacket och skolfoto igar. Juridiken var skoj, jag gav lararen nagot att fundera pa, och pa draman kande jag att jag kande mig mer fri i mig sjalv, sa jag kanner att jag pga det har utvecklats, efter bara tre lektioner, som skadespelare. Direkt efter att Maria hamtade mig sa handlade vi potater och hamtade upp Matteo, Luca och Anthony fran deras skola. Sen dess har vi kakat middag, pratat med mamma och kollat pa America's Got Talent. Jag fillar er up pa vad jag har gjort de senaste dagarna imorgon, har varken haft tid eller lust att sitta framfor datorn idag (till skillnad fran nar jag ar hos Peter). Nu ska jag lasa Harry Potter (what else?), skriva dagbok och sooovvvvaaaaa. Om hjarnan tillater, varfor skulle ja i och for sig fa det helt plotsligt efter over en vecka av somnloshet..


Prince Poppycock pa America's Got Talent. Sa wunderbart!


please mr. postman, kom med ett kort, ge mig Gyllene Tider."When Ron Weasley says 'bloody hell!' you the shit is going down."


Jag har världens hemlängtan, och pga det så har jag inte haft mycket lust till att skriva över huvudtaget. Vilken dock kom tillbaka idag, då jag fick små panikattacker på spanskalektionen då jag insåg att jag vill läsa engelska, eftersom att man då får skriva. Men eftersom att jag bara kan ta fyra lektioner per dag, vilka är sång, spanska, juridik och teater, så får det inte plats om jag inte vill byta ut någon, vilket jag inte vill just nu. Så därför ska jag fråga i receptionen imorgon om det finns någon skrivgrupp eller vad som helst, ska fråga om skoltidningen fortfarande finns fastän att lektionen i vilken man skulle skriva den, Creative Writing, är inställd. Jag skriver däremot dagbok varje dag och ska från och med nu börja blogga mer, och skriva historier och noveller, och kanske till och med börja skriva på en bok. Jag har ingen aning om vad den ska handla om än så länge, jag brukar inte gilla att försöka tvinga fram en inspiration eller handling. Det brukar alltid bli bättre när de bara kommer till en. Som med J.K. Rowling ungefär. Ska vi se ifall en ny Harry Potter dyker upp i mitt huvud under de kommande dagarna? Det vore ju lite halvnajs sådär.

Jag märker att jag skriver och pratar meningar lite konstigt, jag bygger dem fel liksom. Antingen är det för att jag är trött eller så är det för att den enda svenska jag pratar är ungefär en timme per dag med mamma. Fast jag saknar att prata svenska. Jag är ju van vid att prata svenska med alla. Och nu, helt plötsligt, så pratar jag engelska med alla (förutom mamma). Det har gjort att jag ofta automatiskt börjar prata på svenska med Anders, min kusin som det enda han kan på svenska är "tack för maten" och "käften".

Förresten! Min mammas kusin Maria, som också bor här, har kollat runt lite och hittat en agentur för statister! Kul att allting kommer på samma dag. I skolan så träffade jag nämligen en kille som heter Peter som är med i en sån agentur, och han har varit med i Disney Channel-filmer som statist genom den agenturen. FeEEEtttTTT assoowww, ska bli nästa Jonas Brothers-Joe's flickvän (ni vet, först var det Taylor Swift, sen Demi Lovato..)

Jag var på IKEA i förrigår också med Theresa för att köpa en lampa. Det gjorde ju inte direkt att hemlängtan försvann. Alla namn på alla varor var på svenska, och på de gula väggarna stog det i blå färg "Hej! That's how you say "welcome" in Swedish". Och så kom vi till godisdelen och det fanns massa svenskt godis. Eller massa och massa, det fanns Marabou och skumsvampar typ. Allting tog slut i ett svisch här i huset, så jag fick fyra rutor choklad, av allt vi köpte. Två Marabou, skumsvampar, två lådor prinsesstårta (kan ni fatta att dem inte har prinsesstårta utanför Skandinavien? Vad äter dem på födelsedagar liksom?), dammsugare, Ballerinakakor, havreflarn med choklad på, och gud vet vad mer. Fyra. Rutor. Choklad. Vem åt upp resten liksom? Har dem ett knippe träsktroll gömt nånstans i huset kanske?

Jag är lite sur på mig själv för att jag längtar så att jag långsamt avlider till den 22 december, satt jag kan åka hem och åka till Thailand med mamma, Helene & Johnny. Jag menar, här är jag i Canada, för det första. Sedan jag var tolv har min största dröm (okej, lite överdrift) varit att sätta min fot i ett engelskspråkigt land. Så åkte vi förstås till Edinburgh (mitt kära Edinburgh!) och till London (mitt kära London!). Men jag ville vara i Nordamerikat, förstår ni. Och nu är jag här. Plus att jag går i high school, vilket jag fick lite panik över förra året för att jag tänkte att shit, jag kommer aldrig få testa att gå i high school! Och dra på trisse! Nu går jag i high school i Canada, och jag går på lektioner som sång, teater och juridik. Sång har jag saknat som en buffel sen jag slutade Hemmestaskolan, och där med slutade ha musik. Teater har jag saknat sen jag slutade på teater för tre år sen typ, och nu är det verkligen seriös teater också. De flesta som går där går där för att de vill kunna jobba som skådespelare, och de flesta har erfarenhet av att stå på scen och vara framför kameran. Jag har alltid varit intresserad av juridik också, och velat bli åklagare/advokat. Fråga för guds skull inte varför jag tycker att juridik är intressant, jag har inte den blekaste själv. Kanske för att man får argumentera och hitta kryphål, och leka lite detektiv kan man kanske säga också. Men juridiklinjen kom jag inte in på när jag sökte gymnasium, och hade nog inte velat gå den linjen heller. Det är en grej jag älskar med Canada, eller i alla fall med PMSS (skolan jag går i), (kul namn by the way), vet inte om det är så överallt i Canada. Att här behöver man inte välja en grej att sikta in sig på, utan man kan plocka lite hur man vill. Visst att det inte blir lika specialiserat och mer skrap på ytan att gå på musiklektioner än om man går t.ex. musiklinjen på gymnasiet, men man kan ju fortfarande vara inriktad och välja vilka kurser man vill ta, som går i samma riktning. Om jag t.ex. är intresserad av film, så skulle jag i PMSS kunna välja att ta film och drama. Och är jag intresserad av musik, så kan jag ta sång och rock school (en kurs som jag inte är helt säker på vad det är för något. Det är väl vad det låter som; en lektion där man lär sig rocka. Typ skaka på huvudet och sånt).

Kanske ska jag satsa på en karriär som SYO? (En SYO är en tant som hjälper tonåringar med vilka gymnasieval de ska välja.) Eller inte.

Nu är jag väldigt trött, vet att jag inte kommer somna för jag har inte sovit properly på en vecka nu, varför börja ikväll liksom när man kan skjuta upp det tio år till.. Dumma hjärna. Hatar nätterna här. Hatar all tid utanför skolan. Ju närmare jag kommer huset när jag åker hem från skolan, desto ledsnare blir jag och vill mer och mer bara härifrån. När jag kommer hem hit efter skolan, så skulle jag ge allt i världen för att få tiden att snabbspola till klockan 8.30 nästa morgon när klockan ringer in till sånglektion. Det enda glädjeämnet här hemma är när klockan är sent nog på kvällen för att jag ska kunna ringa mamma. Nu har Johnny också sagt att jag kan ringa till honom vilken tid på dygnet som helst, så loggar han in på Skype. Nu har Maria också bett mig att ringa till henne de senaste två dagarna efter skolan. Så det är de tre samtalen jag har här hemma. Och mina böcker och mina Kalle Anka-tidningar. Harry Potter och Kalle Anka är mina riddare i skinande rustning i min lilla grotta på 20 Mercier Road. Skolan är just nu det enda som keeps me going, annars skulle jag ha varit härifrån en sekund efter att mamma och Helene åkte. Jag älskar Canada, missförstå mig inte, men ingen annan plats än hemma på jorden är kul när man är ensam. Jag kanske ska flytta in i IKEA?Böcker jag ska läsa (älskar att göra såna här listor, hihi):


Alla Harry Potter på svenska (har läst alla på svenska hundra gånger, och på engelska, och nu vill jag läsa så mycket svenska som jag bara kan. Frågade till och med i biblioteket idag om de har någon bok på svenska. Nej. Jag frågade hur det kommer sig, svenska är ju det största språket i världen Skandinavien?)

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson (titeln säger allt. Måste ju vara århundradets roligaste bok. Mamma läser den.)

The Shadow of the Wind av Carlos Ruiz Zafón (boktips jag fick av Peter. Fast den verkar lite läskig, tror jag väntar en sisådär tjugo år tills jag är lite modigare.)

Ronja Rövardotter av allas våran Astrid Lindgren. (Läste den för typ ett halvår sen. Astrid Lindgren-böcker är ju typ det sista man tror ska vara bra att läsa, om man inte är typ fem. Men alltså, de är ju faktiskt det. Ronja Rövardotter är en av mina favvoböcker (älskar Birk!!!!!!!) och Bröderna Lejonhjärta ska jag plöja igenom så fort jag kommer hem också.)

Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren (ja.)


Kom med boktips, pipåll (<-- people)!!! Och vilka är era favvoböcker förresten? Mina är Harry Potter, såklart, finns inget bättre, På västfronten intet nytt av E. M. Remarque, Ronja Rövardotter, Robin Hood av Howard Pyle (LÄS!), Oliver Twist av Charles Dickens, Da Vinci-koden av Dan Brown, Änglar och demoner av Dan Brown, och ja, the list goes on. Just nu goes den tyvärr inte on i min hjärna (hjärnsläpp), för jag kan nämligen inte komma på vilka fler som är mina favvoböcker. Men vilka är era? Vill faktiskt veta så svara för en gångs skull, annars ska ni få se på andra bullar! (Om jag bara visste vilka ni var, ni övriga 14 stycken som inte är min mamma, min brorsa, mina två mostrar eller Lodis.) 

Ojojoj. Jag har faktiskt suttit här och skrivit sen jag slutade prata med mamma i fån telefonen (älskar att använda Gyllene Tider-låtnamn i vanliga meningar, ni borde testa! Tänk er liksom, att man säger Tylö Sun istället för Tylösand. Klockrent!) (Fån telefon är en låt) vilket var ungefär två timmar sen nu. Imorgon skriver jag mer om vad jag egentligen har gjort de här frånvarons dagar, ses då! Godnatt!


The Beckie has left the garageI'm rather surprised to say, yes, I am feeling a bit Swedish today. Skylt från IKEA. På skylten brevid, den vita som det står stort $1.49, så står det "KEX BALLERINA". Hihi.


svarta linjer

Shoobre! Nu är jag hemma hos Peter igen efter att ha vart hos Maria i några dagar. Mamma och Helene har som ni vet åkt hem till Sverige. Och jag är inte det minsta avis!

Igår var jag, Maria och hela hennes familj (utom Katrina som bor och jobbar på Pender) på ett katolskt dop. Det var Emanuel's (Maria's man) syster's son som döptes. Själva dopet var inte sådär jättekul, det stog en präst där fram som babblade så snabbt och med en sån italiensk brytning att jag fattade inte ett ord, och där stog han och babblade i typ en timme. Och så då och då (typ varannan sekund) så skulle man stå upp och sen sätta sig ner, stå upp, sitt ner, stå upp.. Ja. Efter dopet åkte allihopa till en italiensk restaurang och åt och åt och åt och åt.. Herregud, vad mycket mat. Jag var liksom mätt efter andra förrätten.

Imorn är första dagen i skolan. Eller egentligen inte, eftersom att det bara är en timme och på onsdag börjar vanliga lektionerna. Men jag får ju träffa min klass! Awesomeneeeeeess.Matteo (ljust hår) och Anthony i bubbelpoolen hos Maria, med vanliga poolen bakomBella tha dog


just gonna stand there and watch me burn

Tjenare! Kom precis hem fran the PNE, vilket ar en arlig sak de gor pa ett tivoli som heter Playland. Under PNE, tva veckor om aret, sa ar det upptradanden och mer attraktioner och mer spel och det ar en jattestor grej. Vi akte inte pa nagra attraktioner, eftersom att det ar sa mycket folk sa att koerna tar over en timme, istallet ska man ga pa helgerna da vanliga Playland ar oppet till oktober, da det ar mindre folk. For forsta gangen i mitt liv drack jag root beer, jag at en corn dog, fast istallet for corn dog sa var det corn Mars, sa liksom en Mars bar i sant dar gult som ar runt corn dogsen.. Skitkonstigt, men skitgott! Och sa sag ag Cyndi Lauper!!!!!!!!!!!!! Hur ballt ar inte det?! Hon rakade bara upptrada dar, vi gick forbi och Maria pekade pa scenen och sa bara "det ar Cyndi Lauper" som att hon brukar upptrada utanfor deras hus varje dag.

Jag tog massa bilder som ni far se nar jag kommer hem till Peter och kan anvanda min egna dator. Nu ska jag ga och lasa, sholän!

Godnattvisa:


teenage dream

(This post will also be in English just like all the ones coming while I'm at Maria's)

So today was orientation day at school. It was so weird. The school seems awesome, though I'm not the kind of person who judges the school after the school itself, but more from the people in it, so we'll see. But anyways, I stepped into this room and all I see is Asian, Asian, Asian. Not that I mind, no offense, Asians, it was only that I was the only one that wasn't from China. So obviously, I was pretty exciting to the teachers because they were used to having all the international students being Asian. One of the teachers ask one of the boys where he's from, and then the person next to him said where he's from, and the person after him, and so it goes on, until the other teacher interrupts after eighty-thousand "China's", and says "what about you, blonde girl in the back?", and I say Sweden and everybody goes "wooow, do you know of the Sedin brothers?" and all of a sudden we're talking about Swedish hockey players.

There was this girl in the group who was there with her like grandma or something, and that grandma would just not stop talking to me in weird Chinese-English. She even said, "you're so good at English, why don't you and Lily hang out a couple of days after school a week so that you can teach her English?". I said "sure", but N to the O, no way. Lily doesn't speak one word of English, and she never even said anything even when her grandma spoke with her in Chinese, that's how shy she was. Plus, I want to hang out with Canadian teenagers, I didn't come here to become Chinese, right.

And then I was standing outside of the school waiting for Maria to come and pick me up, and one of the teachers passes by and says "you're gonna have so much fun in the skonskan!". Like skonska, the accent. No idea what he meant. And then he yells back at me, "AND STAY AWAY FROM THOSE CANADIAN BOYS, SWEDEN!".


typ

Hey there! I'm just gonna write this post in English because I'm using a Canadian keyboard, and reading Swedish stuff with no dots, it's just painful and you have to think while typing, which is hard for me sometimes.

So I'm at Maria's now, we got here from Pender like a couple of days ago, and I'm staying until Monday. Mom and Helene are going home tonight. So then it'll be just me, alone, by myself, on the other side of the wide, wide, deep ocean.. No. Canada may not be the most populated place on this planet, but it's not that bad.

So we went shopping today with Maria. Oh. My. God. I must've spent like 40000 dollars or something. I'll just list what I got;

One pair of jeans
One pair of jeans leggings, so called jeaggings
One t/shirt that says Vancouver
Pyjama shorts (even though I already bought a pyjama here, yesterday)
One bag
A pair of boots
Two t-shirts
Loads of little pieces of crap that say Canada
A cap (that says Vancouver)
A ring
A knitted cardigan
A belt

I definitely don't think that was it. I'm extremely surprised by the fact that mom actually didn't tie me up around some firepost or something.

And guess what! We saw killer whales on Pender! It was so awesome, like how many people have killer whales right outside their window? And how many people have deers as pets? That's right, every day, a couple of deers come and get something to eat and just hang out right outside the kitchen window. Unfortunately, I can't show you guys any pictures yet, because the internet on my computer is for some reason not working, so I'm using Maria's. Look at it like this; when I can use my computer again, there will be enough pictures to cover an entire Japanese photo album.


(Emma, Frida, jag, Charlieboy & Fisk-Molle)
Det var fekke hos Jennifer, och ja, jag posade som vanligt.

RSS 2.0